čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoučanky porazily svého nizozemského soupeře hladce 3:0, v dalším kole je čeká daleká Kazaň

Po hladké výhře olomouckých volejbalistek v nizozemském Almelu 3:0 v rámci středoevropského volejbalového poháru CEV je ve středu čekala na domácí palubovce odveta.

K postupu volejbalistky VK UP Olomouc potřebovaly ve středu uhrát alespoň dva sety, což se vzhledem k vývoji venkovního zápasu mohlo zdát jako snadný úkol. Domácí tým nastoupil proti nizomemskému celku v sestavtě Michalíková, Andreeva, Sajdová, Cutuk, Dedíková, Dudová a Sain.

Od začátku prvního setu bylo jasné, že tohle bude tvrdý volejbalový boj. Olomouc se s Almelem přetahovala o každý bod, výměny byly dlouhé a pro oko diváka velmi pohledné. O tři body odskočila Olomouc až za stavu 12:9, náskok pak ještě, i přes občasné chyby, dál navyšovala. První set už Nizozemky nedokázaly zvrátit na svou stranu a prohrály ho 16:25.

Tým z Almela už si nemohl dovolit ztratit ani set, jinak by neměl šanci přes Olomouc postoupit. V první polovině setu se olomouckých co do skóre držely jako klíště, dokonce v jednu chvíli i vedly o tři body (8:5). Olomoucké hráčky po timeoutu při podání Martiny Michalíkové zase zavelely k útoku a poměr bodů vyrovnaly na 9:9. Olomoucké hráčky hrály bez velkých výkyvů a střádaly jeden bod za druhým. Na konci setu se hra Almela rozpadla a i druhý set vyhrály domácí, tentokrát poměrem 25:18.

Třetí set už se hrál jen tak z povinnosti, bylo totiž jasné, že v tomto kole poháru postupují domácí hráčky z Olomouce. Trenér Jiří Teplý se proto nebál experimentovat a v poli se tak objevily všechny hráčky, snad kromě Dariny Košické, která před zápasem onemocněla. René Sain tak v poli střídala i Adriana Přibylová, a zhostila se své role na výbornou. Volejbalistky Olomouce vyhrály i třetí set poměrem 25:20, a v přístím kole poměří síly s ruskou Kazaní.

Čtěte více:

 

 

Autoři | Foto Jan Kvapil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.