pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucké volejbalistky vyhrály doma nad Brnem 3:1, nejvíce bodovala Chorvatka Bernarda Čutuk

Volejbalistky Olomouce přivítaly v 15.kole na své palubovce poslední celek extraligové tabulky z Brna. Povinné vítězství se však nerodilo lehce, když hráčky brněnského Fénixu dokázaly uhrát na Hané jeden set.

Výborný vstup měla do utkání domácí Univerzita, když ve druhém technickém time outu vedla jedenáctibodovým rozdílem (16:5). Body přibývaly na domácí stranu i nadále, a tak první set skončil jednoznačným vítězstvím 25:8.

Do druhého setu udělal trenér Teplý jednu změnu, když do hry poslal bulharskou univerzálku Andreevu, která nahradila navrátivší se Janu Napolitano-Šenkovou ze Šternberka. Ta jakoby předznamenala trápení vysokoškolaček, kterým se do hry začala vkrádat nejistota a chyby. Brněnský Fénix se ve druhé sadě dlouho držel, ale nakonec ji prohrál (25:18).

Třetí set začaly lépe Brňanky, když se dostaly do čtyřbodového vedení (8:12). Olomouc však měla na hřišti chorvatskou blokařka Ćutuk, která hrála v této fázi utkání výborně a esem vyrovnávala na 16:16. Fénix však dokázal opět bodovat a šel do vedení 18:20. Načež domácí trenér stáhl nevýraznou a chybující Andreevu a Univerzita srovnala na 23:23. Nicméně poslední dva míče patřily nebojácně hrajícím Brňankám a šlo se do čtvrté sady.

Brno se dokázalo držet pouze do stavu 6:6. Pak vysokoškolačky nakopl blok Šárky Kubínové a set měl už rychlý spád. Olomouc ho nakonec získala poměrem 25:14.

„Myslím si, že první set jsme hrály úplně fantasticky, vypovídá o tom i výsledek, potom jsme se dostaly trochu do křeče a jsme rádi za tři body.“ hodnotila utkání kapitánka Dudová.

Po jednoznačně vyhraném prvním setu jsme usnuli a probudili se až ve čtvrtém setu,“ zlobil se po utkání trenér Teplý.

Nejlépe bodující hráčkou domácího celku se stala Bernarda Čutuk (19 bodů), následovaná Darinou Košickou (14 bodů) a Janou Napolitano Šenkovou (13 bodů).

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.