pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Volejbalistky zvládly bitvu na palubovce Prahy, domů si vezou hladkou výhru 3:0

Ke středeční dohrávce 16. Kola cestovaly volejbalistky Olomouce do Prahy. Kde je potrápil místní Olymp. Ten měl velmi dobře rozehrané dva setu, ale Hanačky odmítly drama a zvítězily 3-0.

První set byl vyrovnaný do stavu 12:12, pak Univerzita zařadila na vyšší rychlostní stupeň a při servisu Jany Napolitano-Šenkové odskočila do čtyřbodového vedení (12:16). Olomoucká univerzálka byla opět oporou, když hrála výborně v obraně a její útočné výpady byly pro soupeřky smrtící. Úvodní set tak vyzněl pro Olomouc poměrem 25:18.

Do druhého setu vstoupil lépe Olymp a rychle vedl 5:1. Ve zlepšeném výkonu pokračoval i nadále a odměnou mu bylo vedení o šest bodů (17:11). Olomoučanky dokázaly korigovat a za stavu 18:13 přišla na servisu dlouhá šňůra Jany Napolitano, která znamenala otočení stavu na 18:21. Pražanky ještě dokázaly snížit v koncovce na 22:23, ale poslední slovo měla na blocích Monika Dedíková (22:25).

Třetí set měl podobný scénář jako ten druhý. Hanačky měly problémy na přihrávce a Olymp bodoval v útoku. Pražanky vedly už 19:11, když na servis zamířila opět Jana Napolitano. Hanačky se semkly a dokázaly snížit na pouhý bod (19:18). Hodně byla vidět Veronika Strušková, která zaznamenala v utkání celkem 17 bodů a byla nejlépe bodující hráčkou zápasu. Za nepříznivého stavu 21:18 pro Olomouc sáhl kouč Teplý pro oddechový čas, který pomohl a záhy jeho tým srovnal (22:22).  Další bod si připsaly hráčky Olympu, pak však úřadovala dvakrát kapitánka Dudová. Nejprve na první přes překvapila celou halu a esem vybojovala pro svůj tým mečbol, který zůstal ještě neproměněn. Ovšem následný už dokázaly Hanačky proměnit.

“Myslím, že jsme viděli pěkný volejbal. Když jsme dobře přihrávali a hráli koncentrovaně, měli jsme zápas pod kontrolou. Ve druhém a třetím setu jsme si dopřály přepych – nepřihrávali jsme, ale v koncovkách rozhodla naše větší zkušenost a herní vyzrálost," řekl po utkání trenér Hanaček Jiří Teplý.

Už zítra se představí volejbalistky Olomouce při derby v nedalekém Šternberku, kde hrají od 17 hodin.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.