pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTOGALERIE: Olomoučanky vyhrály i odvetné utkání s Ostravou. Ve finále vyzvou Prostějov

V prvním utkání dokázaly Hanačky v Ostravě vybojovat v dramatickém utkání těsné vítězství 3:2, a proto i v sobotním utkání na domácí půdě musely Ostravu porazit.

Olomouc nastoupila v základní sestavě Michalíková, Strušková, Sajdová, Napolitano Šenková, Dedíková a libero Sain. Na střídačce jim kryly záda Kubínová, Košická, Andreeva, Čutuk a  Mifková.

Hned první set jakoby napověděl, jak se bude celý zápas vyvíjet. Olomoučanky se rychle ujaly vedení 4:0 a svůj náskok postupem času ještě navyšovaly. Ostrava sice měla v prvním setu své světlé chvilky, dobrou práci na síti ale stejně likvidoval skvělý olomoucký blok. První set proto patřil zaslouženě Hanačkám, vyhrály ho 25:17.

I druhý set se odehrál v podobném duchu, jako ten první. Holky z VK UP Olomouc znovu na začátku odskočily soupeři na rozdíl několik a bodů a v pohodě si svůj náskok držely. Kritická chvíle pro Olomoučanky nastala v druhé půlce setu, kdy Ostrava stáhla svoje manko na rozdíl čtyř bodů, Olomoucké se ale dokázaly zvetit a set vyhrály 25:17.

Třetí set se pro změnu od začátku nejevil dobře pro olomoucký celek, ale jen chvíli. Ostrava sice vedla 4:1, trpělivou hrou ale znovu překlopila vedení na svou stranu (13:11). Poté již se vše odehrávalo podle vzoru prvních dvou setů, a zaslouženě vyhrál dnes lepší tým, 25:16 a 3:0 pro Olomouc.

První finálový zápas proti Prostějovu se hraje 1. března ve Sportovní hale UP, přesný čas bude ještě upřesněn.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.