pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hanačky se podívají mezi nejlepší čtyřku! V Mevza cupu porazily maďarský Vasas

V rámci posledního kola Mevza cupu nastoupily olomoucké volejbalistky proti maďarskému týmu Vasas Budapešť a o drama bylo postaráno. Dva body, které potřebovaly k postupu do play-off, ztrácely vysokoškolačky právě na Maďarky nacházející se na čtvrtém místě.

Maďarské volejbalistky se mohly od začátku spolehnout na hlasitou podporu čtyř věrných fanoušků, kteří navíc umocnili fandění bubnem, trumpetami, řehtačkou, a hráčky si tak musely připadat jako doma.

A také to tak v úvodu zápasu vypadalo, protože byly v úvodu setu o krůček vpřed především kvůli nepřesnostem Vysokoškolaček při smečích, a samy předváděly téměř bezchybnou hru podpořenou skvělým blokem. Maďarský stroj se zasekl na patnácti bodech a olomoucké volejbalistky postupně zlikvidovaly šestibodové manko. Následně to bylo přetahování o každý bod, ovšem ze stavu 20:18 pro Hanačky se dokázal Vasas vymanit a vytvořit si náskok k vítězství v setu, který skončil 22:25.

Druhý set, který musely pro udržení postupových šancí vyhrát, začaly domácí hráčky výborně a rychle vedly 5:0. Ale jak se vedení objevilo, tak se pomalu tenčilo, nicméně stále byly k vítězství ve druhém setu blíže Olomoučanky. V koncovce setu si olomoucké volejbalistky vytvořily čtyřbodový náskok a rázem měly čtyři setboly. Ten druhý využily a vyhrály 25:21.

I úvod třetí sady zastihl v lepším rozpoložení české volejbalistky a vypadalo to velmi nadějně. Pak však po několika sporných verdiktech rozhodčích a nepřesných smečích bylo z pětibodového náskoku vedení jen o jeden bod. Tento krizový okamžik však Hanačky nerozhodil a po chvíli bylo vedení opět pětibodové. Samotnou koncovku už Vysokoškolačky naprosto ovládly a především díky přímým bodů z podání vyhrály 25:17.

Set, který měl rozhodnout o tom, zda se Olomouc podívá mezi nejlepší čtyřku či nikoliv, začaly lépe hostující volejbalistky. Olomoučanky měly neustále jednobodové manko, které se jim nedařilo dotáhnout i přes maximální nasazení ve výměnách. Následně ale dokázaly srovnat na 16:16, a dokonce se následně dostaly do vedení o čtyři body. Tato fáze byla rozhodující, a Vysokoškolačky si tak dokráčely k vítězství 3:1 na sety (poslední set 25:19, pozn. red), a hlavně k postupu mezi nejlepší čtyři týmy.

„Jsem samozřejmě spokojený s výsledkem. Do utkání jsme vstoupili s trochou nervozity, nedařilo se, dělali jsme zbytečné chyby, náš servis nebyl tak kvalitní, jak bychom si představovali. Postupem času jsme se ale uklidňovali a už to bylo z naší strany lepší,“ řekl po vítězství trenér Jiří Teplý.

V sobotu olomoucké volejbalistky opět přesedlají na domácí Uniqua extraligu, kdy v hale Univerzity Palackého přivítají Ostravu. Proti té nastoupí už počtvrté během posledních dvou týdnů.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.