pátek 29. března 2024 Taťána

FOTOGALERIE: Olomoucké volejbalistky zahájily nadstavbovou část vítězně. Ostravu porazily 3:0

Zase ta Ostrava. To by si mohly říkat volejbalistky Olomouce, neboť se s ostravský celkem potkaly v únoru už počtvrté. Tentokrát se jednalo o první kolo nadstavby extraligy, které hrají nejlepší čtyři týmy ze základní části.

Úvod zápasu byl velmi vyrovnaný a oba týmy se přetahovaly o každý bod. Postupem času se ale olomoucké hráčky dostaly do vedení, které postupně navyšovaly a volejbalistky Ostravy ztrácely kontakt. Mezera mezi oběma týmy se prohlubovala na osm bodů za stavu 20:12. Nakonec volejbalistky VK UP Olomouc proměnily hned první setbol a vyhrály úvodní set 25:16.

Druhou sadu začaly lépe hostující hráčky, které si vytvořily vedení 8:4. To navýšily dokonce na 11:6. Pětibodové manko však Hanačky dokázaly zlikvidovat a rázem bylo skóre 13:13. K vidění byly krásné výměny, které většinou skončily lépe pro domácí volejbalistky a rázem si vytvořily až čtyřbodové vedení. Set ukončila nekompromisní smečí Jana Napolitano. Hanačky vyhrály 25:20.

Pro vítězství v zápase si šly volejbalistky VK UP Olomouc od samého začátku třetího setu a vytvořily si vedení, které postupně narůstalo. Olomoučanky už žádné drama nepřipustily a vyhrály 25:16.

„Z těch zápasů, které jsme odehrály doma, to byl nejtěžší zápas, ale v konečném výsledku jsme s tím neměly problém,“ řekla kapitánka Dudová. „I když jsme tam měly nějaké krizové okamžiky, tak jsme se vždy zvedly,“ dodala.

Další kolo odehrají Hanačky na půdě Prostějova. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.