pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoučanky porazily Ostravu a jsou na dohled čela tabulky. V sobotu vyzvou doma Prostějov

Středeční dohrávka zavedla volejbalistky Olomouce do Ostravy. Univerzitní tým potřeboval zvítězit za tři body, aby mohl živit šanci na čelo tabulky. První dva sety zvládl výborně, pak přišly komplikace, ale nakonec se Hanačky dočkaly vytouženého vítězství.

Olomoucké volejbalistky vstoupily do utkání na ostravské palubovce skvěle, když po tvrdé smeči Bernardy Ćutuk vedly pět nula. Domácí trenér Pommer reagoval oddechovým časem, jenž však nepomohl. Vysokoškolačky dál udávaly ráz hry a do druhého technického time outu šly se šestibodovým náskokem (10:16). Olomoučanky byly k nezastavení a přidávaly další body. Úvodní set nakonec ovládly jedenáctibodovým rozdílem (14:25).

Soustředěným výkonem se Hanačky prezentovaly dlouhou dobu i ve druhém setu. Dva body v řadě Veroniky Struškové je poslaly do pětibodového náskoku (5:10). Koncovku však dokázaly domácí hráčky zdramatizovat, když za stavu 18:23 uhrály tři body v řadě (21:23). Univerzita poté opět zapnula a díky dvěma bodům Moniky Dedíkové vyhrála i druhý set (22:25).

Na třetí set by hráčky Olomouce nejraději zapomněly nebo alespoň na jeho část. Úvod byl vyrovnaný až do stavu 10:9. Načež na servisu zaznamenala Ostrava desetibodovou šňůru a nasměrovala utkání do čtvrté sady.

Tam se dalo napětí krájet. K vidění byla bitva o každý míč, řada rozvázaných tkaniček domácích hráček a špatných rozhodnutí arbitrů. Jedno z nich přišlo za stavu 15:15, kdy Olomouc zaútočila do zadní části pole – nutno podotknout, že se jednalo o dobrý míč, jež nepotřeboval ani „Jestřábí oko“. Nicméně bod putoval na stranu domácích. Ostrava poté odskočila do tříbodového 21:19, ale Olomouc dokázala vyrovnat (22:22). Vybojovala si také mečbol, ale vzápětí přišel setbol domácích. Ten odvrátila nadvakrát Dedíková, aby mohl přijít druhý mečbol – využitý.

Olomouc tak vybojovala velmi cenné tři body, které ji udržely v boji o první příčku v tabulce. O to se popere již tuto sobotu, kdy hostí od 17 hodin Prostějov.

„My jsme začali velmi dobře i díky kvalitnímu servisu a bloku, v průběhu 2. setu jsme bohužel přestali hrát precizně a pestře a dostali jsme se do stereotypu. Ve třetím setu jsme odešli na servisu. Do čtvrtého setu jsme se zmobilizovali. Servis a přihrávka byly rozhodujícím faktorem. Chválím družstvo, že to za nepříznivého stavu nezabalilo. Zároveň kárám, že jsme nepochytali v obraně. Jsme spokojeni se 3 body. Z Ostravy se těžce vozí," řekl trenér VK UP Olomouc Jiří Teplý.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.