čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucké volejbalistky postupují do semifinále. Nyní je čeká Ostrava

Ani na domácí půdě nenašly šternberské volejbalistky recept na Olomouc. Ta potvrdila roli favorita i ve třetím utkání a postoupila do semifinále, ve kterém se utká se Ostravou.

Olomoucké volejbalistky vstoupily do utkání dobře, když hned od jeho úvodu vedly. V prvním technickém time outu bylo vedení Olomoučanek čtyřbodové, po druhém vedly už rozdílem šesti bodů (16:10). Šternberk však dokázal snížit při servisu Lenky Oborné na rozdíl tří bodů (13:16), vzápětí jej srazily dva nečisté údery a hosté opět odskočily. Za stavu 15:21 šla na servis Darina Košická a set doservírovala.

Také úvod druhého setu byl v režii Olomouce, které diktovala hru. Nepříjemnost však musel řešit trenér Teplý, když se mu po kontaktu se spoluhráčkou zranila Košická a zbytek utkání sledovala pouze z lavičky. Vysokoškolačky nicméně dál přidávaly body, a když Nikol Sajdová zaúřadovala nad sítí, bylo vedení hostů již sedmibodové (13:20). Domácí trenér Hroch sáhl pro oddechový čas a Šternberk se v něm nadechl. Při podání Markéty Janečkové stáhly náskok Olomouce na dva body (18:20). Závěr setu však patřil opět hostujícímu celku, jež vyhrál 25:21.

Třetí set nabídl v úvodu boj o každý míč a domácí hráčky šly do prvního technického time outu s vedením 8:7. Dlouho jim nevydrželo, když Univerzita dokázala stav překlopit na svou stranu a vedla 15:11. Bojující Sokolky ovšem dokázaly stav otočit, když je nakoply dva úspěšné bloky v řadě jejich kapitánky Evy Hudylivové – 16:15. Nicméně o chvilku později úřadovala dvakrát Chorvatka Čutuk a Olomouc šla do vedení 20:16, které si už pohlídala a zvítězila 25:20.

Olomouc nyní čeká semifinále s Ostravou, které začíná příští týden dvěma zápasy na domácí palubovce (14. a 15. dubna od 17 hodin).

„Bylo to povinné vítězství po vedení dva nula z Olomouce. Přestože byl zápas místy velmi nervózní, tak jsme ho dohráli celkem s přehledem do konce. Bylo to v takových vlnách, chvíli jsme hráli, chvíli nehráli, z našeho pohledu průměrný zápas,“ zhodnotil utkání trenér Jiří Teplý.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.