úterý 16. dubna 2024 Irena

Olomoucký ženský volejbal hlásí výraznou posilu, přichází americká smečařka Gabriella Palmeri

Už po loňském ročníku vedení Olomouce vyslovilo přání získat posilu na pozici smečařky. Nyní se to podařilo, když do Olomouce přichází Američanka Gabriella Palmeri. Dvaadvacetiletá rodačka z Ohia, která však žije v Kalifornii dorazí na Hanou v tomto týdnu. Gaby se už těší na tradiční pochoutku: "Také mi bylo řečeno, že tu máte zajímavý sýr, takže se nemůžu dočkat, až ho vyzkouším."

Proč jste se rozhodla jít do Evropy?
Ve sportu mám hlavně ráda soutěživost a týmového ducha. Miluji, když můžu hrát volejbal na vysoké úrovni, kde se vyžaduje vysoká fyzická připravenost.  A tak mi dal odchod do Evropy možnost pokračovat v tom, co miluji. Také si myslím, že je velmi důležité vyzkoušet jiné kultury a obklopit se odlišným životním stylem. Také si myslím, že je velmi důležité zažít jiné kultury a obklopit se odlišným životním stylem. Poznat nové pohledy na život a mezilidské vztahy. To je hodně důležité pro Američany, protože Spojené státy mohou být, zvláště nyní, extrémně nacionalistické. Vyhýbají se kulturám a myšlenkám jiných zemí.

Víte něco o České republice?
(Pozn. v otázce Czech Republic). Nejsem si jistá, jestli mám používat Czechia nebo Czech Republic - takže se musím naučit, co preferujete! Každý mi říká o Czechia/Czech Republic , že je to nejkrásnější země s ohromujícími městy, kterou navštívil – už se těším, že ji poznám také.

Úspěšně jste absolvovala studium na vysoké škole, jak těžké to by skloubit s volejbalem?
Bylo to velmi náročné. Absolvovat dva stupně (Biologii a Politické vědy), a k tomu být plnohodnotnou členkou volejbalového týmu. Na Pepperdine mi však umožnili studovat a zároveň mít dobré podmínky pro volejbal. Často to bylo pro mě obtížné a byla jsem zaneprázdněná, ale jsem velmi hrdá na svou práci, kterou jsem udělala.

Když máte vystudované politické vědy, jaký máte názor na vašeho prezidenta?
Nebyl moje volba. Jsem hodně v rozpacích, jak se USA chová v zahraničních vztazích. Mám obavy, zda a jak se Spojené státy se světem dokážou vypořádat s dobou po jeho úřadování. Jakožto člověk, jehož hlavní zájmy jsou udržitelnost životního prostředí, rovnoprávnost žen a sociální spravedlnost – je pro mě Donald Trump velmi znepokojivý.

Pocházíte z prostředí, kde není moc zima. Těšíte se na tu naši?
Na zimu v Olomouci se těším! Bydlím v Jižní Kalifornii, a také Pepperdine je na Malibu, což je stále Californie – měla jsem vlastně celý rok léto, takže se těším na opravdovou zimu.

V kolika letech jste začínala s volejbalem a sportují i tví sourozenci?
S volejbalem jsem začala ve 12 letech. Jsem jediná z naší rodiny, kdo dělá sport, a zároveň ho dělal i na vysoké škole. Ačkoliv nás k němu rodiče vedli.

Jak se těšíte na Olomouc?
Už se moc těším, až budu hrát se svým týmem a poznám město. Vyrostla jsem ve městě s univerzitou, takže si myslím, že Olomouc mi bude připomínat, odkud pocházím. Také mi bylo řečeno, že tu máte zajímavý sýr, takže se nemůžu dočkat, až ho vyzkouším!

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.