sobota 20. dubna 2024 Marcela

Opilý řidič prorazil svým autem bránu, porazil popelnice a zastavil se o živý plot

Neslavně skončila jízda čtyřiačtyřicetiletého muže, který ve středu vpodvečer havaroval se svým Nissanem v Jindřichově. Nezvládl totiž zatáčku, dostal smyk a skončil na pozemku u rekreační chaty.

Řidič jel kolem páté hodiny obcí Jindřichov směrem na Přemyslov, když nezvládl (pravděpodobně z důvodu rychlé jízdy)  mírnou zatáčku a dostal smyk. "Vyjel mimo silnici, kde auto narazilo do vjezdové brány u rekreační chaty, smetlo plastové kontejnery na odpad a zastavilo se v oplocení s jehličnatými stromky. U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem, a to 2,37 promile alkoholu v dechu," sdělila policejní tisková mluvčí Marie Šafářová.

Muž se přiznal, že vypil před jízdou asi půl litru vína. Policisté mu tedy znemožnili pokračovat v jízdě odebráním řidičského průkazu a zákazem řízení. Navíc si muž bude havárii dobře pamatovat, protože se sám zranil v obličeji, byl ošetřen záchrannou službou a následně převezen do šumperské nemocnice k vyšetření.

"Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," doplnila Šafářová.

Čtěte také:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.