úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Záchranná služba zasahovala u dvou dopravních nehod. Ošetřena byla těhotná matka a dvě děti

Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje přijala v neděli v odpoledních hodinách informace o dvou těžkých nehodách. Lékaři ošetřovali tříčlennou rodinu, mezi nimi i těhotnou matku. Obě nehody vyžadovaly zásah letecké záchranné služby.

K nehodě u obce Horní Moštěnice vyrazila letecká záchranná služba z Olomouce a výjezdová posádka z Přerova. Záchranáři převezli zraněného muže do nemocnice v Přerově. Zraněný utrpěl při nehodě úraz hlavy a zlomeninu klíční kosti.

"Vážně zraněné pětileté dítě lékař na místě stabilizoval a napojil na umělou plicní ventilaci. Poté bylo transportováno na oddělení urgentního příjmu ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Na preventivní vyšetření byla letecky transportována i těhotná matka," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Hošák. 

Další nehoda se stala na pomezí Zlínského kraje před čtrnáctou hodinou. Dvě posádky sanitních vozidel z Hranic ošetřovaly čtyři zraněné. Na místo nehody byl poté přivolán vrtulník záchranné služby Moravskoslezského kraje. Ten přepravil do nemocnice v Ostravě desetileté dítě s poraněním břicha.


Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.