čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Policisté se v rámci akce „Prázdniny 1“ zaměřili na řidiče, z 839 kontrolovaných udělili 144 pokut

V pátek 1. července a v sobotu 2. července se odehrála na celém území České republiky dopravně bezpečnostní akce, při níž se policie zaměřila na bezpečnou jízdu řidičů.

Na Olomoucku se policisté zaměřili především na dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel a kontrolu dokladů předepsaných pro provoz a řízení motorových vozidel.

Policisté za 48 hodin zkontrolovala 839 vozidel, přičemž zjistili 152 přestupků. Pokutu nakonec udělili 144 z nich, celková výše pokut se vyšplhala na 46 800 korun.

"8 přestupků bylo oznámeno do správního řízení, z toho se ve dvou případech jednalo o pozitivní dechovou zkoušku na alkohol do hodnoty jedné promile. V jednom případě se jednalo o pozitivní test na jiné omamné a psychotropní látky. Za překročení rychlosti zaplatili řidiči pokutu v 31 případech a za nevyhovující technický stav vozidel v 25 případech. U dvou řidičů zjistila hlídka policie, že využívají cestu po dálnici bez potřebné známky," řekla a akci „Prázdniny 1“ policejní mluvčí Pavla Štenclová.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.