pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Pět lidí se nad ránem vracelo z diskotéky. Jejich auto skončilo na střeše, nepřežil dvacetiletý mladík

Dnes krátce po půl čtvrté ráno došlo k tragické dopravní nehodě mezi obcemi Kojetín a Uhřičice. Při nehodě skončilo osobní auto na střeše, z pěti cestujících bohužel jeden kolizi nepřežil.

"Devatenáctiletý řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo silnici, kde se vozidlo přetočilo přes střechu a zůstalo v poli," řekl policejní mluvčí Josef Bednařík.

Hasiči po příjezdu nalezli všechny osoby mimo vozidlo, nikdo z nich nebyl zaklíněn. V době jejich příjezdu zde projíždějící řidič zahájil resuscitaci u jednoho z vážně zraněných osob. Hasiči v ní nadále pokračovali a u dalších osob poskytnuli předlékařskou péči do příjezdu prvních posádek zdravotnické záchranné služby. 

K nehodě ihned vyrazili také záchranáři, konkrétně tři posádky rychlé zdravotnické pomoci, z toho dvě s lékařem z Přerova a z Prostějova.

"Na místě nalezli zdravotníci pět zraněných osob, jednu v bezvědomí, všichni muži mladšího věku. Vozidlo zůstalo převrácené na střeše v poli, nikdo ze zraněných nebyl zaklíněný. Posádky zahájily kompletní přednemocniční neodkladnou péči," sdělil mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Na místě zůstal vážně zraněný mladík, u kterého byla ještě před příjezdem záchranné služby započata laická resuscitace. Záchranáři se snažili dvacetiletého mladíka zachránit, bohužel však utrpěl natolik vážná zranění, že jim na místě podlehl.

"Další čtyři zraněné osoby, po komplexní prohlídce, poskytnutí nezbytných prvotních úkonech, zajištění a stabilizaci, posádky Zdravotnické záchranné služby transportovaly sanitnímy vozidly k navazující nemocniční péči v Přerově a Kroměříži," přiblížil situaci Hošák.

"U řidiče byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem 1, 39 promile alkoholu v dechu. Dle prvotních informací se všichni vraceli z diskotéky z Kroměříže," dodal Kořínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto Zdeněk Hošák – ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.