pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Hasiči likvidovali únik nafty z havarovaného kamionu, dostala se i do kanalizace

Tři jednotky hasičů z Olomouckého kraje se ve čtvrtek 11. srpna podíleli na náročném zásahu u havarovaného kamionu, ze kterého unikalo velké množství nafty. Nehoda se stala na dálničním nájezdu do Nového Jičína směrem na Ostravu.

Nehoda se stala krátce před půl devátou dopolední. K místo vyrazili profesionální hasiči z Hranic a Přerova, posílení ještě dobrovolnými hasiči z Bělotína.

Kamion po předchozí kolizi sjel částečně z komunikace a došlo k poškození nádrží s naftou. Řidiči se poté podařilo dostat zpět na silnici, při následném pohybu však došlo k úniku naty na zhruba půlkilometrový úsek silnice. Uniklá nafta se dostal i do kanálových svodů a odtokové kanalizace.

"Hasiči po svém příjezdu překontrolovali místa zachycující uniklou naftu a vyloučili možné znečištění vodního toku či úniku do půdy. V následujícím čase ve spolupráci s hotovostní službou správy a údržby komunikací (SSÚD Mankovice ) provedli postupné a hlavně velmi fyzicky náročné zasypání sorbentem větší plochy po úniku," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. 

S pomocí zametacího vozu poté rychlostní přivaděč uklidili a připravili pro opětovné uvedení do provozu. "Smutné je, že řidič cizí státní příslušnosti po nárazu do břehu nezastavil a chtěl pokračovat v cestě směrem k Polsku, i přes značné poškození nákladního vozidla se snažil přesvědčit hasiče, že jeho vozidlo je schopno provozu," dodal Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.