čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VIDEO: Kamion narazil do železničního mostu, posunul ho o téměř dva metry

V pátek 26. sprna se před polednem stala dopravní nehoda v Němčicích nad Hanou, při které nákladní automobil narazil do železničního mostu a vážně ho poškodil.

Nehoda se stala v 11:19 v Němčičích nad Hanou. Na místo vyrazila profesionální jednotka hasičů z Kojetína a sbor dobrovolných hasičů z Němčic nad Hanou. Protože se jednalo o železniční most, dorazila také přerovská jednotka drážních hasičů.

Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že při dopravní nehodě došlo k nárazu náklaďáku do kontrukce mostu, přičemž ho vážně poškodil. Při nehodě se také zranil řidič, který byl převezen do prostějovské nemocnice. "Jednotka na místě události provedla zajištění místa nehody a protipožární opatření. V důsledku posunutí tratě, vyvolané nárazem automobilu do mostní konstrukce, došlo k zavření tratě a povolání statika," řekl mluvčí hasičů Jan Ondruch.

Železniční most byl posunut vlivem nárazu na jedné straně o 1,8 metrů, na druhé o 1,3 metry. Škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun, na nákladní automobilu pak na půl milionu korun.

"Provoz na silniční komunikaci je uzavřen od křižovatky ulic Novosady a Tyršovy v Němčicích nad Hanou po křižovatku Němčice nad Hanou, Výšovice, Pivín, Dobromilice. Celkovou dobu uzavírky nelze v tuto chvíli přesně stanovit," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.