čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Mikrospánek pravděpodobně zavinil dopravní nehodu dvou osobních aut

Dvaadvacetiletý řidič, dle svých slov, vyjel vlivem mikrospánku ze svého pruhu a čelně se srazil s protijedoucím vozidlem.

V sobotu 10. září 2016 došlo před půl šestou hodinou ráno v Kostelecké ulici v Prostějově k dopravní nehodě dvou aut. „Dvaadvacetiletý řidič jedoucí směrem od centra města dle svých slov vlivem mikrospánku přejel s osobním automobilem značky Volkswagen do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem značky Škoda,“ oznámil policejní mluvčí František Kořínek. Při nehodě se zranil řidič stříbrného Volkswagenu a spolujezdec červené Škody. S lehkým zraněním je zdravotníci převezli do prostějovské nemocnice. Orientační dechovou zkouškou vyloučili přítomnost alkoholu v dechu u obou řidičů. 

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 130 tisíc korun. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního vyšetřování. Po provedené prohlídce zadrželi policisté osvědčení o registraci obou poškozených vozidel,“ dodal Kořínek. 

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.