pátek 29. března 2024 Taťána

Ve čtvrtek se budou po celé republice předčítat dětem Hasičské pohádky, Olomoucký kraj nebude výjimkou

Přesně v 10 hodin odstartuje zítra 13. října 2016 na všech stanicích profesionálních hasičů v Olomouckém kraji první velké předčítání nově vydané knížky Hasičské pohádky.

"Číst se bude dětem z mateřských školek na všech stanicích profesionálních hasičů v našem kraji," sdělila mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková. Číst se tak bude na stanicích v Olomouci, Uničově, Šternberku, Litovli, Prostějově, Přerově, Kojetíně, Lipníku nad Bečvou, Hranicích, Zábřehu a Jeseníku. Výjimkou je stanice ve Šumperku, tam hasiči zavítají se čtením přímo do nemocnice. V Konici hasiči zase navštíví místní školky.

Na knize se podíleli například ti, kteří přijímají tísňové hovory na lince 112, rozhodují o výjezdech jednotky na operačním středisku, takzvaní „mokří hasiči“, kteří vyjíždějí ke všem mimořádným událostem, i ti, kteří posléze vyšetřují příčiny vzniklých požárů.

Číst se nebude jen v Olomouckém kraji, ale po celé České republice, do hromadného čtení pohádek se zapojí celkem 137 stanic profesionálních hasičů.

V Prostějově budou předčítat také. „Pochopitelně jsme se rádi zapojili do této akce a jako její doplnění jsme připravili prohlídku celé naší stanice,“ uvedl ředitel prostějovských profesionálů Jozef Novák.

V první ryze hasičské knížce je 14 klasických pohádek. Děti v nich „potkají“ draky, čerty, skřítky, statečné kohouty i kapry záchranáře. Společně s vypravěčem mohou držet palce kominíku Jankovi, aby stihl včas vymést všechny pekelné komíny, nebo přemýšlet, která kapička vody je ta nejdůležitější. Možná, že i dospělí na chvilku znejistí, co je pravdy na pohádce o bratřích Síčích - prvních členech hasičského sboru.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Zdroj prostejov.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.