sobota 20. dubna 2024 Marcela

Na některých místech Olomouckého kraje napadlo až deset centimetrů sněhu

V nejvyšších polohách Olomouckého kraje napadlo v noci na dnešek až deset centimetrů sněhu. Například na Jesenicku mnohde stále sněží, řekl dnes ČTK dispečer správy silnic. Na silnicích Šumperska a Jesenicka leží většinou sněhová kaše nebo ujetá sněhová vrstva krytá posypem. Silnice jsou však všechny sjízdné. V nižších polohách jsou vozovky většinou holé a mokré, vyplývá z dat Ředitelství silnic a dálnic.

"Na vrcholcích napadlo do deseti centimetrů sněhu a v nejvyšších polohách stále sněží. Jsou však velké rozdíly. Místy leží tři a místy až deset centimetrů, což je například oblast Javornicka. Naopak na Zlatohorsku jsou vozovky mokré, tam to šlo do deště," uvedl jesenický dispečer. Hlavní tahy podle něj pokrývá souvislá nasolená sněhová kaše, na vozovkách udržovaných inertně je ujetá sněhová vrstva krytá posypem.

Na Šumpersku jsou podle ŘSD hlavní tahy většinou holé a mokré, se zvýšenou opatrností musejí řidiči počítat na silnicích druhých a třetích tříd. Na cestách tam leží zbytky sněhu po pluhování.

Do terénu vyráželi silničáři i v nižších polohách kraje. "Ve večerních hodinách jsme provedli posyp, všechny silnice jsou sjízdné, holé a mokré, ojediněle na nich leží sněhová kaše. Od středních poloh leží místy ujetá sněhová vrstva krytá posypem. Teploty se již drží nad nulou," řekl dnes ráno ČTK dispečer olomoucké správy silnic. Podobná situace je také na Přerovsku a Prostějovsku.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.