čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Záchranáři v Olomouckém kraji vyjíždějí ke zraněním na sjezdovkách, běžeckých tratích i při snowtubingu

Posádky zdravotníků ZZS OK vyjížděly během posledních sedmi dnů již ke dvanácti událostem spojených se zimními radovánkami na horách v Olomouckém kraji.

Ve většině případů šlo o pády na sjezdovkách, také při běžkování, ale i například při specifickém způsobu sjíždění kopce, tzv. snowtubing. Úrazu se také nevyhnula obsluha lanovky, vlekař upadnul na kluzkém povrchu u lanovky.

Z celkového výčtu událostí se zranění ve čtyřech případech bohužel nevyhnulo malým dětem. K poslednímu z případů, zraněného pětiletého chlapce, v pátek krátce po třetí hodině vzlétl vrtulník s posádkou letecké záchranné služby. Dítě při skoku na lyžích narazilo do stromu a utrpělo úraz v obličeji.

Ke zraněním nedocházelo pouze na sjezdovkách, v pátek odpoledne při jízdě na běžkách poblíž Červenohorského sedla upadl jednaosmdesátiletý muž, po pádu utrpěl zlomeninu v oblasti dolní končetiny.

Z vážnějších úrazů při zimních sportech lze vyhodnotit včerejší pád mladíka na lyžích. Muže nalezli v bezvědomí ležícího na sjezdovce, pacient utrpěl otřes mozku a po ošetření byl transportován k navazující péči do nemocnice v Šumperku.

Ve většině případů posádky již tradičně a v naprosté souhře spolupracovaly se záchranáři horské služby.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.