úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Hotely v Jeseníkách jsou na konec roku už téměř obsazené, Olomouc hlásí poslední pokoje

Poslední volná místa mohou v závěru letošního roku nabídnout zájemcům hotely a penziony v Olomouckém kraji, který se v posledních letech těší rostoucímu zájmu turistů z Česka i zahraničí. Velký zájem mají lidé o pobyty v Jeseníkách i Olomouci. Provozovatelé hotelů a penzionů shodně tvrdí, že nabídka volných pokojů na poslední dny roku se kvůli značné poptávce postupně tenčí.

Ještě několik volných míst nabízí v samém závěru roku zájemcům horská chata Švýcárna pod horou Praděd. Nedaleký horský hotel Figura má už ale na konec roku obsazeno. „Přes Vánoce tam ještě nějaká volná místa jsou, na Silvestra je už plno," řekla recepční horského hotelu Figura a chaty Švýcárna.

Ubytování v závěru roku lidé seženou také v penzionu Kaste v Petříkově na Jesenicku. „Máme na toto období obsazeno zhruba ze dvou třetin, takže nějaká volná místa u nás ještě jsou," řekl provozovatel penzionu František Kaštyl.

Vánoční svátky či Silvestra v Jeseníkách stráví hlavně hosté z tuzemska. „Někteří si pobyt na konci roku zamluvili s ročním předstihem už poté, co od nás loni odjížděli," podotkl Kaštyl. Některé pokoje si podle provozovatelů objednali turisté z Polska či Británie. „Hodně Poláků přijede až po Novém roce," dodal Kaštyl.

Hotely a penziony v Olomouci mají téměř plno

Hotely a penziony v Olomouci mají podle portálu Booking.com v závěru roku ještě zpravidla volná místa. Řada hotelů má ale k dispozici poslední volné pokoje.

Provozovatelé ubytovacích zařízení na závěr roku kvůli vyšší poptávce zpravidla zvýšili ceny. Například v horském hotelu Figura dospělý host od 25. prosince do 1. ledna za jeden den pobytu zaplatí podle typu pokoje až zhruba 100 korun navíc. Vyšší ceny jsou na sklonku roku i v řadě dalších jesenických penzionů a hotelů. Ve srovnání s běžným obdobím si připlatí také hosté hotelů v Olomouci.

V Olomouci ceny ubytování na Silvestra začínají na zhruba 800 korunách, které turisté zaplatí za přespání v ubytovně v centru města. V Clarion Congress Hotelu u hlavního vlakového nádraží pak dvoulůžkový pokoj na Silvestra stojí 3900 korun, přičemž v této kategorii měl hotel ve čtvrtek odpoledne poslední dva volné pokoje.

Do Olomouce každoročně v závěru roku podle statistik informačního centra radnice přijedou tisíce turistů z ČR, Německa, Slovenska, Rakouska či Španělska. Lákají je místní pamětihodnosti a vánoční atmosféra včetně adventních trhů, které proslavily Olomouc i za hranicemi Česka.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hotely, zábava, Silvestr, Vánoce, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.