čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ležák Keprník z prvního chmele míří do hospod. První půllitry naplní už příští týden

PR článek

Ležák Keprník z prvního chmele, který uvařili v Pivovaru Holba, míří do hospod. První půllitry naplní už v říjnu. Vůbec poprvé se v hospodách připíjelo Keprníkem přesně před rokem a dnes je v hospodách velkým oblíbencem. Pivovarníci mu dávají to nejlepší z přírody a navíc čas vyzrát. Keprník jim to v tom nejlepším oplácí.

Ležák keprník dostal jméno hory, která leží v jednom z nejunikátnějších prostředí Jeseníků. A stejně jedinečný je tento ležák z hor. Dnes je mu jeden rok a díky svým příznivcům úspěšně zdolal náročný výstup. Dostal se až na vrchol, a to díky všem, kteří si rádi připíjejí skutečným originálem. První sud Keprníku narazí jeho patronka Lucie Polišenská.

„Bude to vůbec poprvé, a navíc jde o sud se skutečným pokladem. Moc se těším a současně mám trochu obavy, abych něco nepokazila,“ říká Lucie. Bát se nemusí, oporou jí bude sládek Luděk Reichl, který ji určitě nenechá ve štychu. Je autorem receptury a Keprník je jeho chloubou, takže u takové příležitosti nemůže chybět.

Charakteristika chuti Keprníku

Keprník je pivo plné života s jiskrou horských pramenů. Jeho základem je voda z horských pramenů. Čichu lahodí chmelové aroma, tak příjemné, že si ho chcete užít co nejdéle. Hned vzápětí oblaží chuťové pohárky chlebnatá a dokonale vyvážená chuť. Skoro se chce ji kousat, a v tom přichází lahodná, a přitom intenzivní hořkost. Doznívá až na samém kořeni jazyka, kdy ležák pomalu opouští vaše ústa. Keprník je jedinečný ležák s horským chmelem, který vám dopřeje dokonalý degustační zážitek. S každým napitím jen potvrzuje svoji vysokou pitelnost, která vybízí k delšímu posezení s kamarády. Je vařený podle starých pivovarnických pravidel.

Poseďme u něj společně, říká patronka Keprníku Lucie Polišenská

„Ať nám to naše chutná stále skvěle. A nezapomeňme na to nejhezčí a poseďme si u něj společně, popovídejme a třeba zazpívejme. Nejlepší jsou hospody, kde nehraje televize a člověk nemusí neustále přeřvávat rádio. Naštěstí je takových hospod ještě hodně a když mohu, tak taky ráda zajdu na jedno, možná dvě," říká o posezení u piva patronka ležáku Keprníku Lucie Polišenská, která je v Jeseníkách doma a na místní pivo nedá dopustit. Narodila se v Šumperku a jako dítě vystupovala se šumperským sborem Motýli. Po střední škole odešla do Prahy studovat DAMU a dnes má angažmá v činohře Národního divadla. Se spolužáky mají vlastní soubor Cabaret Calembour. A s nimi také chodí na Keprník.

Štítky pivo, Holba, Keprník, Jeseníky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.