středa 24. dubna 2024 Jiří

V pondělí se po půl roce otevírá opravená vlaková trať Zábřeh – Hanušovice. Výluka do Jeseníku však trvá

V pondělí 3. října končí téměř půlroční výluka na železniční trati Zábřeh na Moravě – Hanušovice. Zároveń se však hned další den uzavře trať z Hanušovic do Jeseníku.

"Provozovatel dráhy, Správa železniční dopravní cesty, vyhlásil, že v úseku Hanušovice - Jeseník výluku prodloužil od 4. října 2016 nepřetržitě do 7. listopadu 2016. Příčinou prodloužení výluky je pokračování stavebních prací při rekonstrukci železniční stanice Hanušovice a odstranění propadu rychlosti v traťovém úseku Jindřichov na Moravě - Lipová Lázně," řekla tisková mluvčí Českých drah Monika Bezuchová.

Všechny vlaky jsou v úseku trati Hanušovice  - Jeseník, Hanušovice - Staré Město pod Sněžníkem, Hanušovice - Dolní Lipka (tady dokonce výluka potrvá až do 4. prosince) a opačně nahrazeny náhradní autobusovou dopravou.

"Cestující by proto měli věnovat zvýšenou pozornost odlišným jízdním dobám oproti platnému jízdnímu řádu. U Spěšných vlaků je přeprava jízdních kol umožněna v omezeném počtu, pouze do vyčerpání kapacity vozidla náhradní dopravy," dodává Bezuchová.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.