středa 24. dubna 2024 Jiří

Při nočním požáru staršího rodinného domu zemřel člověk

Při požáru staršího rodinného domu v obci Lipová-lázně na Jesenicku zemřel v noci na dnešek jeden člověk. Okolnosti požáru i úmrtí osoby vyšetřuje policie. Pět jednotek hasičů s požárem bojovalo více než šest hodin, řekl dnes mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Požár střechy rodinného domu v obci Lipová-lázně byl hasičů nahlášen krátce před páteční půlnocí. Při příjezdu hasičů už plameny šlehaly už i z oken domu. Hasiči ihned zahájili likvidaci požáru a pustili se do průzkumu vnitřní části domu.

"Průzkumná skupina bohužel v hořících prostorách nalezla torzo těla zemřelé osoby s příznaky popálenin, prozatím neznámé totožnosti a věku," uvedl Hošák, podle kterého se hasičům podařilo požár zlikvidovat krátce po 06:00.

Nařízena byla soudní pitva ohořelých ostatků neznámé osoby. "Ve spolupráci s vyšetřovateli Hasičského záchranného sboru ČR zjišťujeme přesnou příčinu požáru a za jakých okolností k němu došlo. Dopoledne bude provedeno ohledání místa požářiště," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Prověřování požáru rodinného domu je podle Urbánkové teprve na počátku. "Právní kvalifikace zatím stanovena nebyla. Určena bude až na základě provedeného prověřování a zjištěných skutečností. Výši vzniklé škody zjišťujeme," dodala.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook Hasiči Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.