čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hasiči likvidovali požár skladu. Na místo museli i policisté, našlo se tam nelegální zboží

Během likvidace rozsáhlého požáru skladovací haly v Javorníku na Jesenicku, která začala hořet v pátek vpodvečer, se našlo nelegální zboží, zřejmě tabák. Na místě proto kromě hasičů zasahovali o víkendu také policisté a celníci.

Oheň likvidovalo od pátku několik jednotek hasičů včetně jejich kolegů z polské strany, škoda je v řádu minimálně statisíců korun. Hasiči požářiště kontrolovali ještě v neděli, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

K požáru větší skladovací haly s uloženou slámou a peletami vyrazili hasiči v pátek vpodvečer, na místě zasahovali 24 hodin. „Dnes na místě ještě proběhla kontrola požářiště a odvážela se odtud technika. Škoda bude nejméně ve statisíců korun, hala je celá poničená," uvedl mluvčí hasičů.

Na místě zasahovali také policisté a celníci. „Mohu potvrdit, že jsme na místě zasahovali, blíže se nebudeme vyjadřovat, bude to v kompetneci celní správy," řekl dnes mluvčí policie Josef Kořínek.

Hasiči část balíků nakladačem vyvozili mimo prostory, nicméně v požárem postižených částech se musela zbylá sláma nechat kontrolovaně vyhořet. Požár poničil střešní krytinu. Majitel je cizinec, škoda není dosud přesně vyčíslena, dodal Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.