čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Na Šumpersku a Jesenicku už nesněží, silnice jsou průjezdné

Situace v oblasti Šumperska i Jesenicka, kterou od úterního večera zasáhlo husté sněžení, se zklidnila. Červenohorské sedlo i ostatní tahy na severu Olomouckého kraje jsou již průjezdné, místy ale musejí dbát řidiči na zvýšenou opatrnost, řekli dnes ČTK dispečeři jesenické a šumperské správy silnic. V regionu už přestalo sněžit, přeháňky jsou místy pouze v horských oblastech.

Na Jesenicku husté sněžení ustalo ve středu kolem 20:00, silničářům to tak umožnilo přes noc tahy protáhnout. "Situace už se zklidnila, nikde nic nestojí, vše je průjezdné. Pouze ve vyšších polohách drobně sněží a tvoří se sněhová kaše. Přestalo však již foukat," uvedl dispečer jesenické správy silnic. Na Červenohorském sedle podle něj zůstaly stát čtyři kamiony, které jsou zahrnuty sněhem. "Během dne je bude nakladač čistit, aby se dostaly ven," doplnil dispečer.

Podobná situace je také na Šumpersku, i tam se podle správců silnic nedá dnešní situace se středou vůbec srovnávat. "Ve středu večer přestalo sněžit, v horských oblastech byly pouze sněhové přeháňky. V noci jsme na kritická místa nasadili frézy a šípové pluhy. Místy ještě zafukuje a tvoří se tak sněhové jazyky, budeme tam obnovovat plužení," řekl ČTK cestmistr šumperské správy silnic.

Tah přes Červenohorské sedlo, hlavní spojnici mezi Šumperkem a Jeseníkem, se podle něj podařilo zprůjezdnit z šumperské strany od půlnoci. "Na Šumpersku jsou nyní v nižších polohách silnice holé a suché nebo vlhké, v horských oblastech jako je Červenohorské sedlo, Ramzová, Skřítek a Vidly leží zbytky sněhové kaše a sjízdnost je tam tak se zvýšenou opatrností," dodal.

Sjízdnost by měla být bez problémů i v ostatních částech Olomouckého kraje. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic je pouze dopoledne dočasně uzavřena silnice mezi Dvorcemi na Bruntálsku a Moravským Berounem na Olomoucku, kde se odklízí sníh.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.