čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Kamioňák vjel na opravovaný úsek silnice na Červenohorském sedle. Způsobil škodu za šest milionů

Škodu za šest milionů korun způsobil pětatřicetiletý řidič, který ve středu i přes zákaz vjezdu vyrazil s kamionem na opravovanou silnici přes Červenohorské sedlo. Nákladní automobil tam poškodil nový asfalt, svodidla i stavební stroj, řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

„Řidič nákladního vozidla nerespektoval dopravní značení, kterým je označená uzávěra jižní části sedla, kde probíhá rekonstrukce. Muž přijel až do míst, kde se dělala pokládka nového povrchu vozovky," uvedla Neubauerová. Když se řidič pokoušel kamion otočit, narazil do svodidel a pracovního stroje, jemuž poškodil dveře a rám. „Na nákladním vozidle byla při střetu s pracovním strojem poškozena kabina, návěs a palivová nádrž, ze které začala na nový asfalt vytékat nafta," řekla Neubauerová.

Řidič však navzdory díře v nádrži odjel směrem na Jeseník. Policistům se ho podařilo zastavit až v Domašově, což je část obce Bělá pod Pradědem. „Protože při úniku nafty došlo ke znehodnocení čerstvě položeného asfaltového povrchu, je v tuto chvíli způsobená škoda vyčíslena zhruba na šest milionů korun," uvedla Neubauerová.

Za porušení zákazu vjezdu na opravovanou silnici dostal řidič kamionu na místě pokutu. „Další jeho jednání policisté šetří jako škodní událost," dodala mluvčí. K odstavenému kamionu v Domašově byli ve středu přivoláni hasiči, protože z jeho plné nádrže vytékala nafta. „Nafta unikla na silnici a částečně do kanalizace. Hasiči ihned provizorně přehradili tekoucí naftu, zabezpečili kanalizaci a unikací naftu jímali. Postupně ucpali všechny kanály a preventivně je posypali sorbentem. Do řeky Bělá se nafta nedostala," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Důležitá silnice přes Červenohorské sedlo spojuje Jesenicko se Šumperskem. Letos má skončit náročná rekonstrukce jižního svahu. Navázala na dokončenou opravu komunikace po opačné straně kopce, která byla uvedena do provozu v roce 2008. Kvůli opravám musí jezdit řidiči po objízdných trasách.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.