pátek 29. března 2024 Taťána

O víkendu odstartuje v Jeseníkách již sedmý ročník závodu Beer Treking

Sedmý ročník již tradičního pešího závodu Beer Treking v malebných jesenických kopcích se koná už v sobotu 30. září. Startuje se ve 12:30, závodníky na cestě čeká šest piv a nějaký ten rum k tomu.

Trasa závodu, který začíná půl hodiny po poledni, vede z areálu Kouty v Koutech nad Desnou a dále směrem na chatu Petrovku - Výrovku - Červenohorské sedlo a kolem Šindelné zpět do areálu Kouty.

Závod je značen jak směrovkami, tak značkovací páskou. Na startu každý účastník dostane mapu závodu ve formátu A4, takže ani po pár pivech se závodník na trase neztratí.

Na trase, která měří přibližně 16 kilometrů, je několik občerstvovacích stanic. Narozdíl od běžných závodů, na těchto dodá závodníkům sílu především pivo. Na celkem šesti stanicích dostane každý účastník pivo určité značky a bonusový malý panák rumu. Na Červenohorském sedle ještě čeká závodníky gulášová polévka. Navíc, za vypitého panáka rumu se odečítají z celkového času cenné minuty, které můžou účastníka vyšvihnout v celkovém hodnocení výrazně nahoru.

1.stanice: areál Kouty - (povinné pivo pro ženy i muže)

2.stanice: U Pelikána  - (povinné pivo pouze pro muže)

3.stanice: U Výrovky - (povinné pivo pouze pro muže)

4.stanice: Červenohorské sedlo (bonus - 0,02L panák RUMu, povinné pivo pro ženy i muže)

5.stanice: U Staré Kuželny - (povinné pivo pouze pro muže)

6.stanice: areál Kouty - (povinné pivo pro ženy i muže)

Po závodu čeká v areálu Kout nad Desnou i doprovodný program v podobě koncertů kapel INFRARED, YANTAR rock a KATAPULT cover band.

Pro ty, kteří se ještě chtějí zúčastnit, je možné se dostavit na místo a registrovat se. Vyzvednout si startovní číslo budete moct 30.9 od 8:00 do 11:00 v areálu Kouty. Cena startovného bude 650 Kč, s možností zakoupení omezeného počtu pamětních triček za cenu 400 Kč.

Více informací naleznete na www.beer-treking.cz.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.