pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Při práci na nádrži Dlouhé stráně zemřel dělník. Převrátil se s ním autojeřáb

Šestapadesátiletý jeřábník zemřel v pátek během prací na vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně na Šumpersku. Z dosud nezjištěných příčin se při manipulaci převrátil autojeřáb, řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Na místě zasahovaly jednotky hasičů z Olomouckého kraje a také autojeřáb z Moravskoslezského kraje. Zásah byl podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka velmi náročný. Provoz elektrárny byl dočasně přerušen, řekl mluvčí energetické společnosti ČEZ Vladislav Sobol.

Tragická událost se stala v pátek kolem poledne. „Šestapadesátiletý jeřábník svým zraněním na místě podlehl. Co se na místě přesně odehrálo, bude jasnější až z výsledků znaleckého zkoumání. Policisté nařídili soudní pitvu," uvedla policejní mluvčí.

Mluvčí energetické společnosti ČEZ Vladislav Sobol řekl, že šlo o plánované údržbářské práce na dolní nádrži po pravidelné odstávce elektrárny. „Provoz elektrárny byl dočasně z bezpečnostních a technologických důvodů přerušen. V tuto chvíli probíhá vyšetřování a připravuje se odstranění jeřábu z areálu dolní nádrže," řekl dnes odpoledne mluvčí ČEZ Sobol. Bližší informace k neštěstí nemá k dispozici, neboť šlo o pracovníka dodavatelské firmy.

Při nehodě uniklo na hladinu nádrže menší množství provozních kapalin, hasiči proto na místě na člunech natáhli sorbční hady. „Provedli jsme nutná bezpečnostní opatření k zajištění jeřábu, který visí nad vodou a rameno je opřeno o technologii. Poté jsme vyprostili tělo zemřelého," doplnil mluvčí hasičů Hošák.

Autoři | Foto By Richenza (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.