sobota 20. dubna 2024 Marcela

Policisté a záchranáři hledali v Jeseníkách ztraceného běžkaře. Do pátrání se zapojilo šedesát lidí

V úterý kolem půl sedmé večer bylo na linku 158 nahlášeno pohřešování třiašedesátiletého běžkaře, který který se vydal se svou partou na túru. Svým kamarádům však ujel, ti po více než třech hodinách nahlásili jeho ztracení policistům.

Ztracený muž se se svými známými ubytoval v Ostružné v úterý 20. března. Pak skupina vyrazila přes Šerák na Obří Skály a na Javořiny. Tam se měl muž od skupiny oddělit, protože byl rychlejší. I přesto, že jeho druhové věděli, že má vážné zdratovní problémy a nedokáže se orientovat v prostoru, dovolili, aby se od nich muž odpojil.

„Do pátrání po třiašedesátiletém muži se pustilo šedesát lidí z řad policistů, členů Horské služby, profesionálních a dobrovolných hasičů, městských strážníků, revírníků a také vedení obecního úřadu Bělá pod Pradědem. S podporou vrtulníku však pátrací tým nemohl počítat, protože byly špatné letové podmínky. Na pomoc vyrazili psovodi a jejich čtyřnozí svěřenci vycvičení na plošné vyhledávání osob," řekla policejní mluvčí Tereza Neubaurerová. 

Policisté během několika hodin propátrali několik oblastí, do kterých se mohl pohřešovaný běžkař dostat. Mimo jiné probíhaly kontroly restaurací, autobusových a vlakových zastávek, avšak bezvýsledně. „Veliký dík patří občanům, kteří reagovali na hlášení obecního rozhlasu. Pátrací tým pak navedli na další možný směr pohybu pohřešovaného, a to Videlský kříž. Jeden směr pátrání se tak přesunul do vedlejšího okresu Bruntál, za podpory místních policistů. Výsledek se dostavil po téměř 6 hodinách usilovného pátrání. Jesenický psovod našel pohřešovaného živého a zdravého v obci Mnichov," uvedla Neubauerová.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.