čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Šternberská nemocnice má nová okna. Stála necelých sedm milionů korun

Nová okna ve všech patnácti místnostech oddělení rehabilitace za téměř sedm miliónů korun má nyní Nemocnice Šternberk, člen skupiny AGEL. Nevyhovující a stará okna nahradila nová, od kterých si zaměstnanci slibují nejen bezproblémové větrání a manipulaci s nimi, ale také úsporu energií. V pavilonu léčebných a vyšetřovacích složek, postaveného v roce 1991, zedníci měnili okna necelé dva měsíce.

„Původní okna byla tvořena atypickými ocelovými sestavami z dvojskla, mezi které byly vloženy dělící meziokenní vložky. Tyto původní prvky byly nahrazeny novými sestavami z hliníkových vícekomorových fasádních profilů, které jsou zaskleny izolačními trojskly,“ řekla Irena Neplechová, správce Nemocnice Šternberk, s tím, že okna tvoří celý obvod budovy.

„Od konce listopadu do začátku prosince jsme kvůli stavebním pracím museli rehabilitační oddělení zcela uzavřít, zachovali jsme jen rehabilitační cvičení na lůžkách v jednotlivých odděleních nemocnice, kam za pacienty denně docházíme. Provoz našeho oddělení jsme částečně obnovili už 7. prosince, kdy začaly první rehabilitační procedury, naplno se pak celé oddělení rozběhlo 7. ledna poté, co jsme uvedli do provozu bazén a zahájili všechny procedury, včetně všech druhů hydroterapie, které nabízíme,“ vysvětlila vedoucí fyzioterapeutka Zuzana Homolová z Nemocnice Šternberk.

Fyzioterapeuti i lékaři rehabilitačního oddělení pracují na ambulanci i na lůžkách jednotlivých oddělení ročně s 3,5 tisíci pacienty. „Nejčastěji zde řešíme bolesti zad, na které si stěžuje zhruba polovina našich klientů z ambulance, na druhém místě jsou pak poúrazové stavy. Pacienti si nejvíce pochvalují bazén a vířivé vany, zájem mají také ale i o cvičení a elektroléčbu,“ doplnila Zuzana Homolová.

Rehabilitační oddělení má bezbariérový přístup. K dispozici je zde například vodoléčba, elektroléčba, individuální tělocvik i skupinové cvičení. Lékaři zde provádějí vstupní, kontrolní a konsiliární vyšetření pacientů, dále pak mobilizační a manipulační techniky, obstřiky a akupunkturu. Fyzioterapeuti docházejí cvičit s pacienty i mimo rehabilitační oddělení, například na traumatologické oddělení, chirurgické, interní, neurologické, dětské, porodnicko-gynekologické, doléčovací a na oddělení ARO.

Tisková zpráva

Štítky okna, nemocnice, investice, Olomoucko, Šternberk

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.