úterý 16. dubna 2024 Irena

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Galerie Moritz je centrum, které myslí ekologicky, říká manažerka Karla Otavová

PR článek

Galerie Moritz je příjemné místo, které oživuje historické centrum Olomouce. Můžete zde udělat praktický nákup, nechat si vyprat věci cestou do práce, udělat rychlý nákup cestou z práce nebo si jen tak posedět u dobré kávy. Tohle sdělení mezi obyvatele Olomouce šíří manažerka obchodního centra Galerie Moritz Karla Otavová a vedoucí správy obchodních center Renata Ratajská.

„U nás se dá příjemně strávit volný čas. Nejsme žádné „mega“ centrum, návštěvníci se u nás mohou cítit v pohodě. Jsme taková křižovatka cest uprostřed města. Jsme lidem na blízku, dá se k nám dojít pěšky nebo přijet tramvají, zákazníci nemusejí zatěžovat životní prostředí a jezdit autem na druhý konec města, aby udělali nákup,“ říká na úvod naší prohlídky Galerie Moritz Renata Ratajská.

„Je to tak, snažíme se podporovat ruch v centru města bez aut a chceme, aby nás veřejnost vnímala jako obchodní centrum, které má blízko k ekologii. Absence parkoviště pro nás určitě není hendikepem. My ho zkrátka nepotřebujeme, protože k nám návštěvníci dorazí pěšky nebo třeba na kole nebo koloběžce,“ připojuje se manažerka centra Karla Otavová.

O architekturu Galerie Moritz, která byla otevřena na konci roku 2012 v bývalé budově Prioru, se postaral atelier-r. „Jsou to místní architekti. Je skvělé, když jsou nové projekty citlivě umístěné v centru města. A myslím si, že zrovna Moritz je podařená stavba,“ říká Renata Ratajská, když přicházíme před eskalátory v přízemí.

Výborná restaurace, ale i květinářství nebo Fotolab

V přízemí Galerie Moritz návštěvníci najdou různé služby včetně restaurace. Banyan Restaurant v přízemí Galerie Moritz stojí za návštěvu. „Tohle je koncept, na kterém jsme s majiteli restaurace spolupracovali a který se podařil, je funkční a máme z něj velkou radost,“ vysvětluje Renata, když stojíme přímo v restauraci. Jde o moderní rodinnou vietnamskou restauraci, ve které vládne příjemný asijský duch. „Například ty lampiony, které zde visí, jsou vietnamské, ne čínské,“ upozorňuje Renata a ukazuje ke stropu. „Pojetí interiéru jsme společně s majiteli dlouho ladili, ale dbali jsme i na jídla, která se zde servírují. Samotným vietnamským majitelům hodně záleží na tom, aby drželi vysokou kvalitu jídla. To je pro ně důležité a můžu potvrdit, že kvalitu si opravdu drží,“ doplňuje Renata, která doporučuje široké nudle udon nebo dobré sushi.

Přízemí galerie nabízí další služby. Jednou z velmi úspěšných je Lékárna BENU. Co v dnešní době už není úplně rozšířené, je obchod s fotoprodukty. V Galerii Moritz najdete CEWE Fotolab, který nabízí kromě fotoproduktů i fototechniku a příslušenství. Můžete si zde navíc nechat vytisknout fotky z telefonu, paměťové karty nebo flashky. Hned vedle fotolabu je květinářství, které nabízí holandské květiny. „V této prodejně vám dobře a rychle uvážou květiny,“ radí Karla Otavová. Prodejna Holandské květiny nabízí kromě řezaných a hrnkových květin i produkty ze skla nebo keramiky. Pokud sháníte ke kytce ještě nějaký dárek, můžete se zastavit v obchůdku, který přímo naproti květinářství nabízí dárkové zboží. O pár kroků vedle najdete sypané čaje a kávu Oxalis.

Billa, drogerie, ale i Doktor Mobil

Naše další kroky míří po eskalátoru dolů. V minus prvním patře se nacházejí hned dvě prodejny, které jsou většině návštěvníků Galerie Moritz dobře známé, najdeme zde Billu a hned naproti drogerii DM. „Je tu ale i Doktor Mobil. Tady si mohou návštěvníci nechat opravit mobilní telefon,“ popisuje Renata obchůdek, ve kterém si můžete i o víkendu nechat opravit displej, vyměnit baterii nebo vyčistit utopený telefon.

Móda a obuv pěkně pohromadě

Vyjíždíme zase nahoru a tentokrát míříme do prvního patra. „Tohle patro je věnováno hlavně módě, máme tady oblečení a obuv,“ popisuje Karla. Začněme od začátku. Obchodů, které mají v nabídce módu, najdete v Galerii Moritz několik. Na své si přijde opravdu každý, seženete zde totiž vše od luxusnějších kousků se jmény slavných návrhářů až po oblečení pro volný čas. Například v prodejně Timeout si vyberete outfit jak do města, tak i na víkendovou procházku přírodou. Vybírat můžete například z široké nabídky triček, mikin i riflí pro každý typ postavy. Jedna z nejoblíbenějších prodejen celého obchodního centra pak patří švédské společnost H&M.

Velice oblíbený je obchod Flamingo, ten nabízí dámskou módu a na své si v něj přijde téměř každá dáma. V nabídce obchodu Flamingo najdete kromě italské módy také kosmetiku, doplňky, ale třeba i plavky. Butikem, který nabízí spíše luxusnější módní a kosmetické značky, je Modah fashion. Zde zákazníci najdou německou značku Marc Aurel, italskou Maria Bellentani nebo nadčasový Imperfekt. Pánové si mohou vybrat casual módu, kterou má na svědomí Fred Melone Pierre Cardin a od října nově také Calamar.

Ve stejném patře najedete i další butiky s dámskou módou. V obchodě HD Fashion nabízejí klasickou pánskou módu do společnosti i pro volný čas z české krejčovské dílny, kde umí potěšit pány i dámy nabídkou kabátů nebo krásnými lněnými kousky.

Ve stejném patře jsou hned dvě prodejny, které se specializují na obuv. „Obuv Stival má velice dobrou nabídku a taky příjemný personál. Zákazník je pro ně velice důležitý. Navíc je to společnost, která zachovává tradice českého designu ve výrobě obuvi, k tomu umí nabídnout i kvalitní zahraniční značky a teď na podzim mají nádherné deštníky,“ povídá Renata o obuvi Stival. Hned vedle se nachází další obchod s obuví, kterým je CCC.

Druhé patro patří rodině

Ve druhém patře najdete vše, co potřebujete v domácnosti, ale vyberete i oblečení pro děti, a to v obchůdku Coccodrillo. „Maminky dobře vědí, jak složité je sehnat na děti velikost 164 a přesně tu má Coccodrillo v nabídce. Navíc za přijatelné ceny prodávají velmi kvalitní a originální oblečení, boty i módní doplňky už od nejmenších dětských velikostí,“ nechává se slyšet Renata. Hračky jsou kousek vedle, o prodejně Dráčik jste už jistě slyšeli. Školáky vybavíte v papírnictví, kde najdete široký sortiment školních a kancelářských potřeb a chcete-li si od svých dětí na chvíli odpočinout a zároveň jim dopřát příjemné chvíle, je tu pro vás dětský koutek Človíčkov. „Děti si pohrají a jejich doprovod zrelaxuje u snídaňového menu nebo jen u kávy, kterou mají opravdu dobrou,“ chválí kvalitní kávu Karla.

Věci do kuchyně seženete v prodejně Tescoma, SCANquilt nabízí bytový textil, v Datartu najdete elektro a v rohu druhého patra je knihkupectví Luxor. To je jediná prodejna Knižního klubu v Olomouci.

Velice důležitou součástí druhého patra Galerie Moritz je samoobslužná prádelna Speed Queen a Eko čistírna by Softwash. V samoobslužné prádelně si za jednu hodinu vyperete i vysušíte. Abyste se nemuseli táhnout s těžkým prádlem, můžete přijet autem a využít parkovací místo, které je u zásobovacího dvora Galerie Moritz vyhrazeno právě návštěvníkům prádelny a čistírny. Pak stačí výtahem pohodlně vyjet až do druhého patra. „Tady vám vyčistí opravdu skoro všechno a hlavně ekologickou cestou,“ chválí Renata čistírnu, která si zakládá na používání biologicky odbouratelných čisticích prostředků. Prádelnu můžete využít od sedmi hodin ráno do osmi hodin večer.

Co je v Galerii Moritz nového?

„Během října přibyla nová Čítárna, která má v nabídce knihy od Luxoru, takže mezitím, co se vám bude prát prádlo, si můžete v pohodlí přečíst nějakou tu novinku od vašeho oblíbeného autora. A dobrou kávu vám k tomu počtení udělají ve Človíčkově,“ láká manažerka obchodního centra Karla Otavová. O design nového posezení v prvním patře Galerie Moritz se postaral olomoucký designér Jiří Ďuriš.

Jednou měsíčně Galerie Moritz pořádá tvořivé dílničky pro děti, spolupracuje s Univerzitou Palackého, podporuje olomoucký Street Art Festival a dlouhodobě pořádá mnoho dalších akcí. „Například v říjnu jsme spolupracovali s Pevností poznání na akci s názvem Chemická laboratoř a zatím poslední akcí u nás byl povedený Fashion day,“ uzavírá Karla.

Autoři | Foto Archiv Galerie Moritz,

Štítky obchodní centrum, centrum, Galerie Moritz, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.