čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTOGALERIE: Olomouc prohrála popáté v řadě. Hanáci dali za čtyři zápasy jediný gól

Hokejisté Olomouce prohráli v 11. kole extraligy s Hradcem Králové 0:2. Hanáci prohráli popáté za sebou, za poslední čtyři utkání nebodovali a dali v nich dohromady jediný gól. Vítěznou branku vstřelil v 11. minutě útočník Daniel Rákos. Na další gól čekali diváci až do 56. minuty, kdy se prosadil Radovan Pavlík. Čisté konto vychytal díky 28 úspěšným zásahům Marek Mazanec.

V dresu domácích se díky možnosti střídavých startů z Jihlavy objevil po třech a půl letech útočník Pekr, hosté naproti tomu vrátili do sestavy řadu opor, které vynechaly při jistotě postupu závěrečný zápas v základní skupině Ligy mistrů proti Štýrskému Hradci.

První třetina vyšla lépe hostům. Aktivitou vynikal především exolomoucký Jergl, který si kromě několika zajímavých herních situací připsal také asistenci na úvodní brance Rákose. Ten se prosadil z brejkové situace, když si rozhýbal brankáře Konráda a poslal mu puk mezi betony. Rákos vzápětí mohl - opět po Jerglově přihrávce - přidat také svoji druhou branku, ve skórování mu však zabránil dobrý zákrok Konráda.

Ve druhé třetině se kvalita utkání snížila a diváci dlouho museli čekat na vážnější šanci. První náznak přišel až po polovině druhé třetiny, kdy na Konráda ujížděl Klíma. Pod tlakem obránců však zakončit nedokázal. První větší šance si vypracovala také Olomouc, jenže povedené rány Škůrka a Tomečka branku minuly a po individuální akci Irgla proti jeho bekhendovému pokusu dobře zasáhl Mazanec.

„Děláme ve finální fázi špatná rozhodnutí. Když už tam jsme, tak to chceme ještě někam nahrávat místo toho, abychom to hodili na bránu a třeba se to tam nějak odrazí. To je jeden z aspektů, ale samozřejmě je tam toho víc," prohlásil olomoucký útočník Zbyněk Irgl.

Také třetí třetina pokračovala v podobném duchu a k první zajímavé střele se dostal až před její polovinou Zámorský. Proti jeho pokusu z prostoru mezi kruhy ale dobře zasáhl strážce domácího brankoviště Konrád. Stav se mohl měnit na obou stranách v posledních minutách. Olomouckého Klimka ale vychytal Mazanec a hned vzápětí byl stejně úspěšný Konrád proti Červenému. Hradec Králové se druhé branky dočkal hned o minutu později, kdy Konráda z prostoru mezi kruhy prostřelil Radovan Pavlík.

„Věděli jsme o důležitosti utkání, protože naše výsledky v poslední době nebyly nic moc. Čekali jsme těžké utkání, což se potvrdilo. Dnes to bylo hodně o bojovnosti, kluci ukázali charakter. Nebyl to z naší strany krásný hokej. Ve třetí třetině jsme měli trochu štěstí, kdy Olomouc měla šance a nedala je. My jsme pak dali druhý rozhodující, gól. Výborně chytal Mazanec, který nás podržel," uvedl hostující asistent Petr Svoboda.

„V kabině je frustrace z toho, že nedáváme góly, ale parta drží. Není to tak, že by někdo na někoho křičel. Víme, co děláme špatně, bavíme se o tom, ale bohužel nám to zatím nejde. Na všechno se nadřeme a potom, když máme zakončit, tak už na to nemáme sílu. Každý jde ale na led s tím, že to chce udělat dobře. Když dáme ze 14 třetin jeden gól, tak to mužstvo cítí. Možná nás dal psychicky dolů zápas na Kladně, od kterého to plácáme, jak kdybychom si nevěřili," přemítal Irgl.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, 11. kolo, Olomouc, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.