čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

U Vrbátek při simulované nehodě havaroval autobus. Záchranáři se museli vypořádat s velkým počtem zraněných

Ve středu 9.11.2016 od ranních hodin probíhá společné taktické cvičení složek IZS, do kterého je samozřejmě také zapojena Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje. V ranních hodinách došlo k simulované dopravní nehodě autobusu s větším počtem zraněných osob poblíž obce Vrbátky.

Na místě proběhlo třídění raněných ve zdravotnickém stanu. Zdravotníci u všech pacientů zahájili komplexní přednemocniční neodkladnou péči spočívající pro přiblížení v prohlídce, ošetření a zajištění pacientů s navazujícím transportem dle priorit do zdravotnických zařízení v Olomouci a Prostějově.

Celé cvičení probíhá se zapojením činnosti všech operačních středisek Integrovaného záchranného systému. Zdravotnické operační středisko ZZS OK postupuje v pokynech nastalé simulované mimořádné události při dopravní nehodě s větším počtem zraněných osob.

"Fakultní nemocnice Olomouc v rámci cvičení AUTOBUS 2016 přijala celkem 28 zraněných osob a poskytla pomoc i patnácti jejich příbuzným. Je to vůbec poprvé, kdy jsme měli možnost si vyzkoušet hromadný příjem zraněných mimo běžnou pracovní dobu. Oproti běžným denním ordinačním hodinám je lékařů i sester ve službě samozřejmě méně. Aktivovali jsme náš traumatologický plán a z domova jsme na pracoviště svolávali náš specializovaný personál, především zaměstnance urgentního příjmu," řekl mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant.

Zprávu budeme aktualizovat.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.