sobota 20. dubna 2024 Marcela

Na Olomoucku se ve středu dvakrát bouralo pod vlivem alkoholu

Ve středu 15. února se v Olomouci a jeho blízkém okolí dvakrát bouralo, přičemž roli pokaždé hrál alkohol. Poprvé havarovala podnapilá řidička ve Slavoníně, podruhé řidič u obce Lužice. Ten skončil se svým autem na střeše.

První nehoda se stala kolem šestnácté hodině v ulici Jižní v Olomouci. Podle prvotního šetření policie šlo o srážku dvou vozidel, a to tehdy, kdy devětatřicetiletá řidička prvního auta zastavovala před přechodem pro chodce, zatímco dvaatřicetiletá řidička osobního vozu Chrysler neubrzdila a narazila předním nárazníkem do stojícího auta.

"U obou provedli policisté dechové zkoušky. U 39leté řidičky byla negativní, u 32leté řidičky pozitivní. Policisté jí naměřili kolem 1,3 ‰ alkoholu v dechu. Po poučení se dobrovolně podrobila lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Během nehody nebyl nikdo zraněn, celková hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 70 000 korun," shrnula policejní mluvčí Irena Urbánková.

V druhém případě se jednalo o nehodu, která se stala po sedmnácté hodině na silnici ve směru jízdy do obce Lužice. "Z dosavadního šetření vyplývá, že 52letý řidič vozidla Peugeot, který jel ve vozidle sám, po projetí mírné levotočivé zatáčky z prozatím přesně nezjištěných příčin dostal smyk. Vyjel vlevo mimo komunikaci, kde se vozidlo několikrát převrátilo a poté dopadlo na střechu," řekla Urbánková.

Hmotná škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun, při nehodě se jako zázrakem nikdo nezranil. Policisté řidiči naměřili 1,8 alkoholu v dechu.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.