sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO/VIDEO: Voda z polí zaplavila autosalon v Olomouci, hasiči jsou stále na místě

Vydatný déšť dnes odpoledne způsobil problémy na kraji Olomouce, kde voda přitékající z promrzlých polí zaplavila areál autosalonu poblíž výpadovky na Přerov.

"Voda z polí po vydaných srážkách nestačila během dne odtékat a již v dopoledních hodinách hasiči situaci na místě monitorovali. V tuto chvíli se situace zhoršila a voda zaplavila celý prostor autosalonu i okolí," uvedl Hošák.

Hasiči proto v místě čistí odtokové kanály i část potoka a zároveň nasadili několik plovoucích čerpadel. "Některé ze zasahujících jednotek přípravují pytle s pískem, pro následnou výstavbu hrazení a odklonění stále přitékající vody z polí," dodal Hošák.

Později byly k události přivolány další jednotky hasičů, celkem na místě zasahovalo devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. "Situace se komplikovala při odtoku vody a malou prostupností přes přechodové mostky a další překážky. Hasiči nasadili další plovoucí čerpadla a odlehčovali tak průtoku přes tyto kritická místa. V některých místech pro zamezení zatopení okolních komerčních objektů byly vystavěny menší hráze. Okolní místa z hrozícím nebezpečím jsou stále monitorována," řekl kolem desáté večerní Zdeněk Hošák.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.