čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VIDEO: Dělníka zasypala ve výkopu zemina, skvělou práci při jeho vyproštění vykonali hasiči

V pondělí 27. března krátce před půl pátou odpolední se v Seničce na Olomoucku stala nehoda, při které zasypala zemina dělníka ve výkopu. Na pomoc museli přispěchat hasiči i záchranáři.

Zemina zasypala šedesátiletého dělníka až po krk. Zasypaného muže opatrně vyprostili z výkopu hasiči a následně ho na místě zdravotníci důkladně prohlédli. „Pacient utrpěl zjevná poranění dolních končetin a hlavy. Dle charakteru vzniku poranění vyžadující návazné dovyšetření pro vyloučení jiných poranění. Muže po ošetření a zajištění letecky přepravila posádka do traumacentra Fakultní nemocnice v Olomouci," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

„Muž byl přijatý na urgentním příjmu a důkladně vyšetřený, aby mohla byt vyloučena vnitřní zranění. Nakonec vyvázl i bez zlomenin, ale zůstává na úrazové jednotce intenzivní péče s ohledem na rozsáhlé pohmoždění svalových tkání, kdy je nutné stále mít pod kontrolou jeho životní funkce. Je při vědomí, není v přímém ohrožení života, ale na nemocničním lůžku zůstane minimálně do konce tohoto týdne," řekl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.