pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: V Pohořanech hořel rodinný dům. Dva lidé se zranili, přiletět musel i záchranářský vrtulník

Při požáru podkroví rodinného domu v Pohořanech na Olomoucku se v sobotu odpoledne zranili dva lidé. Požár zničil nábytek jedné místnosti a částečně střešní konstrukci, řekla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Požár byl oznámen krátce před 15:00. „Hasiči ihned začali s plameny bojovat dvěma proudy vody. V průběhu likvidačních prací odvětrávali zakouřené prostory a dohašovali ohniska," popsala zásah Hacsiková. Hasiči dostali plameny pod kontrolu po půl hodině zásahu. Výši škody i příčinu vzplanutí zjišťují.

„Zraněnou ženu z hořícího domu vyprostil rodinný příslušník, třiatřicetiletá pacientka utrpěla vážné popáleniny horní části těla, rukou a intoxikaci. Po prvotním ošetření, zajištění dýchacích cest a celkové imobilizaci byla pacientka návazně transportována letecky na popáleninové centru Fakultní nemocnice v Ostravě. Druhý ze zraněných, osmapadesátiletý muž, byl pro intoxikaci po prvotním ošetření přepravenou další posádkou rychlé zdravotnické pomoci výjezdového stanoviště Aksamitova na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.