úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

FOTO: Pivo teklo proudem. Pivovarské slavnosti oživily Lhotu pod Kosířem

Tradiční letní akce Minipivovaru Kosíř proběhla tuto sobotu 15. 7. 2017 ve Lhotě pod Kosířem. Pro veřejnost byl připravený bohatý program, kde nechybělo dobré pivo a jídlo. Slavnosti zakončil noční ohňostroj.

Pořadatelům přálo počasí a odpoledne areál Minipivovaru Kosíř zaplnily sluneční paprsky. “Mám radost, že i přes nevlídnou předpověď počasí, dorazilo tolik návštěvníků už brzy po obědě.” neskrýval nadšení sládek minipivovaru David Kapsia. Na milovníky piva ze srdce Hané čekalo několik druhů nefiltrovaných a nepasterizovaných druhů včetně piva hostujícícho Minipivovaru Moritz z Olomouce. Na víkendové slavnosti sládek uvařil Summer Ale - dvanáctistupňový pivní speciál. Návštěvníci si pochutnávali na tvarůžkových moučnících, makrelách či uzených pochoutkách z grilu.

“Jako cyklista oceňuji v nabídce desetistupňové světlé pivo, ale nejvíc mi zatím chutnal polotmavý Haltýř a ještě chci zkusit Summer Ale,” sdělil Zbyněk Poštulka, který na akci přijel z Loštic.

Záštitu slavnosti převzal ministr zemědělství Marian Jurečka, který během odpoledne se sládkem minipivovaru slavnostně narazil dřevěný soudek se světlým ležákem Gabriell. Společně pak pokřtili knihu Kamily Holáskové, jejiž hlavní hrdinka žije právě ve Lhotě pod Kosířem.

Na slavnostech vystoupilo hned několik kapel, připraveny byly atrakce pro děti a dopolední turnaj ve vodním fotbale. Velký ohlas sklidilo soutěžní klání v pojídání tvarůžkových kremrolí. Vítězem se stal Milan Polínek, který zvládl 8 kremrolí za 2 minuty 18 vteřin. Slavnosti zpestřily Vzduchoplavci a jejich modely letadel a vrtulníků.

Na již třetí ročník Pivovarských slavností Minipivovaru Kosíř dorazilo více jak 2500 návštěvníků, kteří si na závěr dne užili vystoupení Revival Kabát Morava a noční ohňostroj.

Tisková zpráva | Foto http://heles1.rajce.idnes.cz/

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.