pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Liškovská ulice v Lošově je kompletně zrekonstruovaná

Žulová dlažba, nové vjezdy, schody s rampou pro kočárek nebo invalidní vozík a modernizované veřejné osvětlení proměnily podobu Liškovské ulice v olomoucké městské části Lošov. Pod novým povrchem komunikace se navíc ukrývá kompletně nová kanalizace a vodovod.

„Investujeme nejen v centru města, ale i ve vzdálenějších městských částech. Konkrétně v Lošově prošla nyní náročnou a hlavně nezbytnou opravou komunikace v Liškovské ulici. Stavební práce, které zde firma zahájila v březnu, jsou u konce. Novou komunikaci v celkové délce zhruba 130 metrů a spolu s ní i veškerou obnovenou infrastrukturu jsme proto mohli předat k užívání,“ popsal ukončenou akci investiční náměstek Filip Žáček.

Celkové náklady stavby přišly na necelých 3,5 milionu korun. Během čtyř měsíců prošla v ulici kompletní rekonstrukcí dešťová i splašková kanalizace, včetně revizních šachet, vodovod a veřejné osvětlení, jehož novou podobu doplnily také dva stožáry se svítidly. „Stavební firma upravila vstupy a vjezdy k rodinným domům i schody pro pěší s rampou na konci ulice. Vyřešeno muselo být také odvodnění povrchu komunikace, která se zde nachází v poměrně strmém svahu,“ objasnil náměstek Žáček.

V městské části Lošov se značně investovalo také v roce 2016. Mezi důležité investice, preferované i komisí městské části, se zařadily opravy komunikací v ulicích Pod Hvězdárnou, Pod Lesem a Lenhartova. Kromě nich prošla loni opravou i požární nádrž u tamní hasičské zbrojnice.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.