čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Olomoučtí policisté dopadli dva muže a ženu, všichni jsou podezřelí z rozsáhlého pěstování konopí

Olomoučtí policisté dopadli dva muže a jednu ženu podezřelé z rozsáhlého pěstování konopí. Podle kriminalistů vybudovala dvojice mužů ve věku 43 let společně s šestašedesátiletou důchodkyní v jednom z rodinných domů na Olomoucku pěstírnu konopí. Během domovní prohlídky zajistili policisté dobře vybavenou kompletní pěstírnu, věci související s nelegální výrobou konopí a také 112 kusů rostlin.

Podezřelou trojici sledovali kriminalisté dlouhou dobu, zadrželi je minulý týden. Oba muži i žena jsou již obviněni. Všichni jsou z Olomoucka, uvedla policejní mluvčí. Podle kriminalistů šestašedesátiletá žena společně s jedním z mužů nejméně od března 2015 do března 2017 vybudovala v rodinném domě na Olomoucku pěstírnu konopí. „Vypěstovali v ní několik kusů rostlin konopí, z něhož vyrobili přesně nezjištěné množství marihuany," uvedla policejní mluvčí.

Muž podle policie marihuanu distribuoval dalším lidem. Žena si prý část marihuany ponechala pro vlastní potřebu, za zbytek obdržela od muže peníze. Obviněný muž podle policie byl již nedávno za obdobný trestný čin odsouzen, po zadržení skončil ve vazbě. Hrozí mu až deset let vězení. Seniorka je stíhána na svobodě, hrozí jí až pět let vězení.

Druhý z obviněných, rovněž třiačtyřicetiletý muž z Olomoucka, konopí pěstoval s obviněnou ženou od května letošního roku v bývalém skleníku na pozemku rodinného domu. Podle kriminalistů takto vyrobil dosud přesně nezjištěné množství marihuany, kterou prodal odběratelům a o zisk se s ženou rozdělil. Muž je stíhán na svobodě, hrozí mu až pět let vězení.

Autoři | Foto PČR

Štítky konopí, krimi, tráva, pěstování, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.