pátek 29. března 2024 Taťána

Wilsonova ulice v centru Přerova bude měsíc uzavřená kvůli opravě popraskané dlažby

V centru Přerova se tento týden zhruba na měsíc uzavře Wilsonova ulice směřující k náměstí TGM. Důvodem je rozpraskaná dlažba v horní části náměstí, kterou město musí v poškozeném úseku nahradit. Ulice bude otevřená chodcům i cyklistům, auta však tudy na náměstí neprojedou. Silnice bude slepá, takže vozila zásobování budou muset z ulice couvat, řekl radní města a jednatel přerovských technických služeb Bohumír Střelec (ANO).

Oprava dlažby dotýkající se horní části náměstí by měla začít v úterý. „Ulice by se měla zavřít zhruba na měsíc. Důvodem je to, že po celém náměstí se odloupává dlažba od betonového lože. Na některých místech zřejmě nebylo uděláno kvalitně, tím pádem se to celé propadá. Odloupnutou dlažbu nelze jinak nahradit než to celé vyměnit, vykopat, dát tam nový betonový podklad a na to nalepit novou dlažbu," uvedl Střelec. Oprava potrvá několik týdnů kvůli technologickým pauzám, neboť beton musí vyzrát.

Oprava rozpraskané dlažby na náměstí omezí hlavně zásobování, které do Wilsonovy ulice vjíždí. Chodci i cyklisté se tudy bez problémů dostanou. „Po dobu oprav z ní bude slepá ulice, bude zde zákaz průjezdu. Auta se sem tedy dostanou, ale budou muset z ulice vycouvat," doplnil Střelec. Opravu rozpraskané dlažby v horní části náměstí TGM, kterou mají na svědomí projíždějící auta, podle Střelce město plánovalo delší dobu. Akci však zdrželo to, že dlažba se těžko sháněla.

Wilsonova ulice není v Přerově jediná, která se kvůli opravám uzavře. Řidiče podstatně více trápí dlouhodobé uzavření tahů, kvůli kterým se musela doprava vměstnat do několika ulic. Nejvíce zatížena je kvůli tomu Velká Dlážka, kde ve špičkách denně stojí řidiči i desítky minut. Na neutěšené situaci ve městě se podepisuje hlavně uzavření Polní ulice, kterou obvykle projede 15 tisíc vozidel, i dlouhodobá uzavírka ulic kolem Tyršova mostu.

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.