pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Přerov čekají velké dopravní komplikace. Uzavře se klíčový dopravní tah městem, Polní ulice

Přerov čekají od poloviny listopadu značné dopravní komplikace. V pondělí 14. listopadu se totiž kvůli rekonstrukci uzavře ve směru od Olomouce nebo Lýsek klíčový tah v Polní ulici.

Silnicí denně projedou stovky kamionů, které budou muset kvůli objížďce směřovat do centra přes ulici Velká Dlážka a kruhový objezd na nábřeží Edvarda Beneše. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Lenka Chalupová. Důvodem rekonstrukce je špatný stav vozovky.

Jedna z klíčových komunikací města bude uzavřena do neděle 27. listopadu. Uzavírka se týká 250 metrů dlouhého úseku od křižovatky Velká Dlážka po odbočku vedoucí k Technickým službám města Přerova.

"Pro řidiče, kteří přijedou od Olomouce či od Lýsek, vede objížďka přes Velkou Dlážku a přes nábřeží Edvarda Beneše. Odtud se napojí na ulici Tržní a Polní," uvedla Iva Ratiborská z přerovského magistrátu. V opačném směru bude tah průjezdný.

Krajská silnice je podle Chalupové ve špatném stavu a na opravu čeká delší dobu. Oprava má zvýšit nejen komfort jízdy, ale také ulehčit silničářům zimní údržbu. Podle Radomíra Zapletala ze Správy silnic Olomouckého kraje dostane silnice nový povrch a vodorovné dopravní značení. Oprava přijde na 2,3 milionu korun.

Přerova, který má zhruba 44.000 obyvatel, se každá uzavírka citelně dotkne. S komplikacemi budou muset počítat řidiči hlavně v ulici Velká Dlážka, která je ve špičce ucpaná i bez objížďky. Dopravní situaci by ve městě měla vyřešit dostavba chybějícího dálničního úseku a dlouho plánovaný průtah městem.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jan Homolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.