pátek 29. března 2024 Taťána

Návštěvníci Přerova můžou nyní používat při prohlídce města i mobilního průvodce

Návštěvníci mířící do Přerova se mohou při prohlídce města nově řídit i mobilním průvodcem. Turistům představí památky a seznámí je se zajímavostmi města i se službami. Jako svou novinku jej představuje Městské informační centrum v Přerově, sdělila mluvčí radnice Lenka Chalupová. Mobilního průvodce využívá už několik let například radnice v Lipníku nad Bečvou.

"Mobilního průvodce si návštěvníci města nainstalují do svého mobilu a nepotřebují už žádné tisky map a brožurek. Obsahem aplikace je vše, co turistu zajímá, je kdekoliv dostupná a má ji ihned k dispozici," uvedla vedoucí Městského informačního centra Přerov Jolana Plšková.

Turisté, kteří si aplikaci stáhnou, najdou rychle informace o Přerově, jeho památkách a zajímavostech, na jednom místě budou mít i přehled akcí ve městě, nabídku ubytování a restaurací. Hodit se jim mohou i informace o nejdůležitějších úřadech a institucích ve městě, o kulturních a sportovních zařízeních, pobočkách bank a bankomatech.

V průvodci najdou potřebné informace také o dopravě, nemocnici, lékárnách či wi-fi připojení. "Interaktivní mapa jim pak usnadní orientaci ve městě a pomůže naplánovat výlety do okolí. Průvodce je schopen navigovat turistu z aktuální polohy ke zvolenému cíli, pěšky i autem," uvedla Plšková. Aplikace je dostupná díky třicetitisícové dotaci z Olomouckého kraje, kterou radnice získala v programu Podpora činnosti turistických informačních center v Olomouckém kraji, dodala mluvčí.

Podobného průvodce využívá už několik let radnice v Lipníku nad Bečvou. Turistům by měla plně nahradit tištěné turistické průvodce. Podobným způsobem se mohou vydat lidé na Šumpersku a Jesenicku po stopách filmového hrdiny Aloise Nebela.

Čtěte více:

Autoři | Foto By Tomas Kolarik (MyCamera) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons, pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.