pátek 29. března 2024 Taťána

Policie chytila muže, který převážel v autě extázi, hašiš a kokain. Drogy nakoupil na technoparty

Zhruba 500 tablet extáze, ale také hašiš, kokain, marihuanu i LSD objevili celníci v autě řidiče, kterého zastavili v Potštátu na Přerovsku. Velké množství drog objevili v kufru jeho auta při běžné kontrole.

Dvaatřicetiletý muž přivolaným policistům řekl, že zboží si dovezl z technoparty na Novojičínsku. Drogy prý nakoupil pro svou potřebu. Hrozí mu až pětileté vězení, řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muže v katastru Potštátu zastavila hlídka Celní správy v pondělí. „Při kontrole zavazadlového prostoru Škody Octavia našla v textilní tašce igelitové sáčky a různé krabičky, ve kterých se nacházely omamné a psychotropní látky, proto na místo přivolala policii," uvedla mluvčí.

Kriminalisté drogy zajistili a převezli na policejní oddělení. „Dalším prověřováním se zjistilo, že podezřelý muž převážel 272 gramů extáze v tabletách nebo kostkách různých tvarů, což je přibližně 500 tablet, 33 gramů hašiše, necelých 44 gramů kokainu, 103 gramů sušené rostlinné hmoty marihuany a pět kusů papírků LSD," uvedla policejní mluvčí.

Muž se před policisty hájil tím, že o víkendu navštívil technoparty na Novojičínsku. Drogy prý zhruba za 80.000 korun zakoupil pro svoji potřebu, uvedla Zajícová. Zajištěné drogy budou podle mluvčí odeslány na specializované pracoviště ke znaleckému zkoumání. Muž je podezřelý za přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.