čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Třiadvacetiletý mladík přecházející přes silnici zemřel pro střetu s autem

V Hranicích na Přerovsku zemřel ve čtvrtek v noci po střetu s osobním autem třiadvacetiletý mladík. Podle policie přecházel ve skupině chodců mimo přechod pro chodce silnici.

Auto kromě něj zachytilo také o tři roky mladší dívku, která skončila se zraněním v nemocnici. Případ policie vyšetřuje pro usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Tragédie se odehrála po 22:00 v ulici Olomoucká. "Řidič osobního vozidla Škoda Octavia jel po ulici Olomoucká ve směru na Ostravu. Na úrovni čerpacích stanic, které se zde nacházejí, s největší pravděpodobností přehlédl skupinku chodců přecházejících z levé strany silnici mimo přechod pro chodce a dva z nich zachytil," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Třiadvacetiletý mladík byl po nárazu odhozen do silničního příkopu, o tři roky mladší chodkyně zůstala zraněná ležet na odstavném pásu čerpací stanice. "Mladík na místě podlehl zraněním a dívka byla převezena do fakultní nemocnice Olomouc," doplnila mluvčí. Dechová zkouška u řidiče alkohol vyloučila, u dívky policisté naměřili 0,46 promile alkoholu v dechu. Škoda byla vyčíslena na 150.000 Kč.

Příčinu a okolnosti nehody policisté vyšetřují. K ohledání místa nehody byl přizván soudní znalec z oboru silniční doprava, dodala policejní mluvčí.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.