pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Po Palackého ulici v Přerově budou nově jezdit auta v obou směrech

Řidiči v Přerově budou moci od srpna jezdit v obou směrech po Palackého ulici, která patří mezi hlavní dopravní tepny ve městě a dosud byla jednosměrná. Mělo by se díky tomu snížit dopravní zatížení Kratochvílovy ulice, která je v havarijním stavu, řekl přerovský primátor Vladimír Puchalský

"Zatím se jedná o dočasnou úpravu, povolení máme pouze na jeden rok. Po zkušebním provozu situaci vyhodnotíme a uvidíme, jak dál," uvedl Puchalský. Podle něj pracovníci tento týden začnou osazovat silnice značkami, které od 1. srpna povolí v Palackého ulici jízdu vozidlům v obou směrech.

O zavedení obousměrného provozu v Palackého ulici se podle Puchalského mluví už od 90. let minulého století. Nesouhlasili s tím ale lidé, kteří žijí v blízkých panelových domech a kteří se obávali zvýšené hlučnosti. Při loňské opravě a rozšíření této důležité silnice byl proto na vozovku položen takzvaný tichý asfalt, který tlumí hluk z aut.

"Od zobousměrnění si mimo jiné slibujeme i to, že se odlehčí Kratochvílově ulici. Ta je v havarijním stavu a podle provedené diagnostiky se na ní vyskytují trvalé deformace povrchu, které přesahují povolené odchylky," upozornil Puchalský.

Po Kratochvílově ulici přestanou od srpna jezdit autobusy, které mají nyní zastávku před Městským domem v centru Přerova. Těžké vozy městské hromadné dopravy tuto vozovku značně poničily. Kratochvílova ulice se bude příští rok opravovat, takže i kvůli tomu bude autobusová zastávka v srpnu přesunuta do Palackého ulice.

Autoři | Foto Google maps

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.