úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

V Přerově se přístí týden uzavře páteřní tah, Palackého ulice

V Přerově se od pondělí uzavře páteřní tah městem v Palackého ulici. Důvodem je oprava vodovodních přípojek a pokládka asfaltu na sousedící křižovatce. Uzavírka je plánována do pátku, skončit by však měla podle zástupců města dříve. Uzavření silnice v centru města se dotkne i spojů MHD. První omezení v souvislosti s těmito pracemi mohou pocítit motoristé už dnes kvůli částečné uzavírce v kruhové křižovatce z Komenského ulice na Žerotínovo náměstí.

„Dnes a v neděli budou probíhat práce spojené s rekonstrukcí armaturní šachty v kruhové křižovatce - a to z ulice Komenského na Žerotínovo náměstí. Řidiči musejí počítat s tím, že tam bude částečná uzavírka," uvedl ředitel Vodovodů a kanalizací Přerov Miroslav Dundálek. Podle něj byl zvolen termín oprav záměrně na víkend, aby byl co nejmenší dopad na dopravu.

Finální oprava části asfaltu křižovatky ulic Komenského a Palackého naproti Gymnáziu Jakuba Škody se však už ve dnech volna nestihne. „Konečná úprava této části vozovky je podle našich informací naplánována na pondělí 11. a úterý 12. září. Je třeba ale počítat s tím, že v případě nepříznivých klimatických podmínek se tyto práce mohou přesunout na další dny v tomto týdnu," uvedl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek. Objízdnou trasu budou muset volit i linky MHD, podrobné informace o objížďkách najdou cestující na webu města.

Uzavírky silnic v Přerově souvisejí s investicí Vodovodů a kanalizací Přerov, které se letos pustily do opravy vodohospodářské infrastruktury za 48 milionů korun. Dělníci od jara vyměňují stovky metrů potrubí, některé vodovodní řady prošly rekonstrukcí a opravuje se kanalizace.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.