pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: Osmnáctiletý mladík podpálil tuhým podpalovačem zboží v obchodě

Přerovští policisté dopadli osmnáctiletého mladíka podezřelého z podpálení zboží v jednom z přerovských obchodů. Muž si podle nich vzal do obchodu tuhý podpalovač a zboží vystavené v regálech zapálil úmyslně.

Požár vznikl v oddělení, ve kterém byla rýže, těstoviny, luštěniny a další potraviny. Mladíkovi hrozí až rok vězení, řekla dnes přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

K požáru v Denisově ulici vyjížděli policisté v neděli. "Následkem požáru bylo zničeno přes sto balení rýže a další zboží v prozatím nevyčíslené škodě bylo znehodnoceno. Při požáru byly zničeny také plechové regály," uvedla policejní mluvčí.

Místo ohledal nejen kriminalistický technik, ale i speciálně vycvičený pes na vyhledávání akcelerantů hoření a ohnisek požáru. Podezřelého mladíka se podařilo policistům odhalit následující den. "K podpálení zboží použil přinesený tuhý podpalovač. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu poškození cizí věci," dodala mluvčí. Škoda byla řádově odhadnuta na desítky tisíc korun.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.