pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký kraj chce zastavit černou stavbu střelnice. Tu buduje bez povolení policista z Prostějovska

Krajský úřad Olomouckého kraje nařídil zahájit řízení o odstranění terénních úprav v místě černé stavby střelnice u Kobeřic na Prostějovsku. Uvedla to Mladá fronta Dnes (MfD). Hejtmanství současně ostře kritizovalo prostějovský stavební úřad, který podle MfD více než rok nepovolenou stavbu kryje. Vedení prostějovského magistrátu výtky hejtmanství i pochybení stavebního úřadu zatím nekomentovalo. Stavitel pochybení odmítá.

Střelnici v lesíku mezi Brodkem u Prostějova a obcí Hradčany-Kobeřice buduje bez povolení policista Tomáš Fiala z nedalekých Nezamyslic už rok a půl, uvádí MfD. Dodává, že těžké stroje na místě budoucí střelnice vybagrovaly půdu a přemístily tuny zeminy, Fiala podle deníku bez souhlasu sousedů zasáhl hluboko na jejich pozemcích.

„Odbor strategického rozvoje kraje vyzývá podle stavebního zákona stavební úřad, aby na základě kontrolní prohlídky bezodkladně zahájil ex offo řízení o odstranění terénních úprav a současně vyzval Tomáše Fialu k bezodkladnému zastavení prací, eventuálně mu zastavení prací nařídil," cituje MfD vedoucí oddělení stavebního řádu v kraji Hanu Mazurovou.

Střelnici u Kobeřic odmítá podle MfD drtivá většina místních lidí včetně zastupitelstva obce Hradčany-Kobeřice. Obávají se hlavně hluku. Stavitel střelnice Fiala odmítá, že by pochybil. Prohlásil, že dělá veškerá opatření, aby lidé nebyli hlukem obtěžováni. „Důsledně plním veškeré podmínky, které mi státní orgány nebo právní předpisy ukládají. To je potvrzeno i tím, že i když ze strany odpůrců přišla celá řada udání, žádný orgán neshledal žádné pochybení, ať už to byla inspekce životního prostředí, generální inspekce bezpečnostních sborů, odbor dopravy, nebo stavební úřad," uvedl.

Autoři | Foto repro Youtube

Štítky ČR, správa, stavby, Prostějovsko, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Marcela Plíšková

Vypadá to, že osoba, která si objednala banner a bill boardy si objednala i tento článek. Jinak si takovou jednostrannost v žurnalistice nelze vysvětlit. Divím se panu Fialovi, že ještě nepodal trestní oznámení pro pomluvu.

pondělí, 21. října 2019, 09:43

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.