úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Cyklista havaroval a skončil v nemocnici. Kolo přejela dodávka

Včera před třetí hodinou odpoledne došlo v křižovatce ulic Olomoucká a Fibichova v Držovicích k nehodě, při které byl zraněn cyklista.

Padesátiletý cyklista chtěl křižovatkou projet po hlavní silnici ve směru od Olšan u Prostějova k centru města. Nepřizpůsobil však rychlost jízdy svým schopnostem a v křižovatce se nejspíš zalekl přijíždějících aut. Chtěl tedy zastavit a před křižovatkou začal prudce brzdit, havaroval a upadl na silnici, kde zůstal ležet.

Na jízdní kolo najela dodávka Peugeot a její třiadvacetiletý řidič z vozidla rychle vyběhl, aby pomohl zraněnému cyklistovi, ale nezabezpečil vozidlo, které se samovolně rozjelo směrem do Fibichovy ulice.

„Ke střetu vozidla s cyklistou nedošlo. Cyklista při svém pádu utrpěl zranění, se kterým byl převezen do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami," popsal policejní mluvčí František Kořínek, který doplnil, že přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Foto PČR

Štítky nehoda, zranění, cyklista, kolo, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.